Inspectoratul Şcolar Harghita derulează un proiect european, împreună cu zece licee din judeţ, prin care elevii vor putea accesa cursuri online, profesorii vor putea participa la şedinţe, gen videoconferinţe, iar părinţii vor primi automat sms-uri în situaţia în care copiii lor primesc note proaste sau depăşesc un anumit număr de absenţe.
Managerul proiectului, inspectorul Petru Gârbea, a declarat că alături de Inspectoratul Şcolar, sunt implicate şi zece licee de pe tot teritoriul judeţului, atât de la oraşe cât şi de la sate, unde se vor implementa unele aplicaţii informatice, menite să crească performanţa şi calitatea în educaţie.
La nivelul Inspectoratului Şcolar, aplicaţiile vor permite instruiri şi şedinţe generale cu profesorii, printr-un sistem de videoconferinţe, dar şi generarea de situaţii statistice, cum ar fi situaţia notelor, a absenţelor, datele cadrelor didactice.
La nivelul liceelor, elevii pot participa la prezentări sau instruiri online, din faţa propriului calculator, vor putea avea acces la cursuri la care se vor înscrie prin intermediul unei interfeţe web, documentaţia aferentă cursului putând fi descărcată pentru a putea fi studiată şi offline. De asemenea, părinţii vor avea posibilitatea să vadă notele elevilor sau absenţele acestora, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole aferente. În plus, atunci când elevii primesc note mici sau numărul de absenţe depăşeşte un anumit nivel, sistemul va genera automat un sms şi un email, care va fi trimis părinţilor. Simultan, o înştiinţare prin email va ajunge şi la directori şi diriginţi.
Inspectorul Petru Gârbea a precizat că s-au achiziţionat echipamentele şi dotările, precum şi cele două aplicaţii, iar în perioada următoare se face configurarea aplicaţiilor şi testarea acestora, astfel încât să existe siguranţa funcţionalităţii dar şi să se asigure securitatea datelor. Proiectul, intitulat „Calitate şi performanţă în educaţie, prin dezvoltarea şi implementarea unei soluţii e-learning la nivelul Inspectoratului Şcolar Harghita”, este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional „Creşterea Competitivităţii Economice”, valoarea sa fiind de aproximativ 2.4 milioane de lei. Proiectul se va finaliza în luna iunie 2013. AGERPRES
Sursa: Edumanager
–––––––––-
Add:
Implementare E-learning: solutii, platforme si sisteme de elearning personalizate