Proiectul de eLearning implementat în Kazahstan de Centrul Național de Informatizare în parteneriat cu SIVECO Romania – finalist la European IT & Software Excellence Awards

0
10

Peste 4.200 de resurse digitale educationale au fost implementate in 537 de centre de invatamant din Kazakhstan, pentru 27 de discipline scolare si vocationale.

Solutia de continut digital educational dezvoltata in cadrul proiectului de eLearning din Kazakhstan a adus celor doi parteneri – Centrul National de Informatizare din Kazakhstan (CNI) si SIVECO Romania titlul de Finalisti in cadrul competitiei internationale European IT & Software Excellence Awards 2013, la categoria celor mai bune solutii dedicate sectorului public.

Suntem mandri ca acest proiect dezvoltat pe parcursul unui an, cu scopul de a sustine programul guvernamental de dezvoltare a invatamantului din Kazakhstan, primeste deja recunoasteri la nivel international si suntem convinsi ca nu va mai trece mult pana va reprezenta un exemplu de bune practici si pentru alte tari din regiune. Pana in 2015, elevii si profesorii din peste 50% din scoli vor beneficia de solutia de continut digital dezvoltata de companiile CNI si SIVECO Romania. Aceasta realizeaza o schimbare de paradigma in abordarea procesului de predare si invatare, pe baza careia se va asigura tranzitia invatamantului kazakh de la forma sa traditionala la un sistem educational informatizat”, a declarat Nurgaliyeva Gul Kumashevna, Presedinte Centrul National de Informatizare, Kazakhstan.

Solutia dezvoltata de CNI si SIVECO Romania a primit aprecierea juriului pentru valoarea ei pedagogica si nivelul crescut de interactivitate a utilizatorilor cu elementele multimedia din lectiile virtuale, precum si cu elementele de evaluare a cunostintelor dobandite. Proiectul a fost apreciat de asemenea si pentru amploarea sa, solutia de eLearning urmand a fi implementata in peste 90% din scolile din Kazahstan pana in anul 2020, conform strategiei de educatie din Kazakhstan.

Peste 4.200 de resurse multimedia interactive in limba rusa si kazaha au fost implementate in 537 de centre de invatamant din Kazakhstan, pentru 8 materii scolare, precum matematica, algebra, geometrie, fizica si 19 materii vocationale.

Suntem foarte incantati ca eforturile noastre comune au fost apreciate la cel mai inalt nivel, reconfirmand statutul nostru de lideri internationali ca furnizori de solutii pentru educatie. Proiectul din Kazakhstan este un proiect foarte drag noua, la care am lucrat foarte intens si care a beneficiat de expertiza a numeroase cadre didactice din sistemul educational kazah”, a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager, SIVECO Romania.

Solutia IT implementata de SIVECO si CNI a avut ca scop cresterea eficientei materialelor educationale si a interactiunii elev – profesor, prin dezvoltarea si implementarea de continut digital interactiv pentru elevi din scoli gimnaziale, licee si scoli profesionale.

Despre Centrul National de Informatizare

CNI a fost infiintata sub forma unei organizatii subordonate Ministerului Educatiei si Stiintei din Republica Kazahstan, cu scopul realizarii politicilor guvernamentale in domeniul informatizarii educatiei. In urma restructurarii institutiei, care a avut loc in 2007, a devenit parte a trustului stintiifico-tehnologic Parasat S.A.

Obiectivul principal actual al CNI este asigurarea din punct de vedere stiintifico-pedagogic a tranzitiei sistemului educational din Kazakhstan catre o noua paradigma educationala, precum interactiunea info-comunicationala a participantilor la procesul de educatie.

Activitatea de baza a CNI consta in dezvoltarea de continut digital educational inovator: manuale electronice, simulatoare virtuale pentru scoli vocationale, lucrari electronice de laborator, lucrari stiintifice si de cercetare pentru studenti.

––––-
Add:
Implementare E-learning: solutii, platforme si sisteme de elearning personalizate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.