SEO – arta supraviețuirii pe internet

0
12

O dată cu dezvoltarea internetului, a apărut o nouă meserie: Search Engine Optimization (SEO). Este singura modalitate prin care site-ul tău poate ieși în față și poate beneficia de cel mai mult trafic. Specialiști în SEO sunt puțini și pentru a te ajuta, Ghid SEO îți propune să te apuci de învățat și îți oferă Cursuri Seo Gratuite.

Pe internet există aproximativ 670 de milioane de site-uri. Un număr absolut impresionat care spune foarte multe despre puterea internetului. Internetul a devenit cel mai mare mediu de promovare pentru afaceri, idei, persoane sau orice altceva le trece oamenilor prin minte.

Cu atât de multe site-uri existente, toate domeniile de activitate au reprezentare pe internet. Ba mai mult, pe aceeași nișă se pot bate sute sau chiar mii de site-uri.

Motoarele de căutare (Google, Bing, AOL etc) au rolul de a sorta și de a clasa toată informația de pe internet. Fac o treabă foarte bună în această privință. De câte ori un utilizator efectuează o interogare (introduce cuvinte în căsuța de căutare și apasă ”Enter”), motorul de căutare returnează cele mai relevante rezultate.

Astfel apare o întrebare: ce site-uri ies în față atunci când un utilizator face o căutare după o anumită expresie? Cel mai exact răspuns la această întrebare, îl pot da doar cei care au creat motorul de căutare. Multe informații de acest fel sunt secrete. Se știe doar că sunt utilizați aproximativ 200 de indicatori pentru a determina relevanța unei pagini web.

Din acest motiv a apărut SEO (Search Engine Optimization). Scopul principal pentru SEO este optimizarea site-ului pentru motoare de căutare.

De ce este necesar SEO?

Există foarte multe site-uri pe o singură nișă, iar pentru a ieși cât mai în față trebuie să ai un site optimizat. Site-ul trebuie să fie cât mai bine înțeles de motorul de căutare pentru fi apreciat la valoarea lui.

SEO este un domeniu destul de general. Activitatea de SEO începe odată cu crearea site-ului, continuă cu promovarea și marketingul acestuia, dar nu se termină niciodată. Este o activitate continuă pentru că domeniul online este într-o continuă schimbare, iar SEO înseamnă adaptare.

Un singur articol este insuficient pentru a explica importanța și necesitatea optimizării pentru motoare de căutare (SEO).

Ghid SEO vă pune la dispoziție un curs de SEO foarte cuprinzător, atât pentru începători, cât și pentru avansați. Ghid SEO pentru Începători este alegerea perfectă pentru cei care nu au avut contact cu acest domeniu până acum, dar doresc să afle cum pot face site-ul mai competitiv, mai prezent pe motoarele de căutare. Cu alte cuvinte, cum să iasă cât mai în față.

Cel mai important lucru de reținut este că un site fără SEO nu va ieși niciodată în față. Concurența este foarte mare.

SEO este un domeniu ușor de învățat și de viitor. Nu este o știință și nu are nici o școală de dedicată. SEO se învață prin practică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.