2000 de școli din Europa vor folosi o bază comună de lecții digitale

0
7

Proiectul european de cercetare Open Discovery Space, implementat de un consorțiu care include parteneri din România, va oferi acces integrat la resurse educaționale digitale. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 3 ani in 2000 de școli din Europa.

SIVECO Romania, furnizor international de solutii de eLearning, va oferi resurse educationale scolilor participante.

Este o provocare pentru noi sa facem parte din acest proiect de care vor beneficia 10.000 profesori si 40.000 elevi cu varste cuprinse intre 6-17 ani. Vom valorifica experienta internationala pe care o avem in livrarea de continut educational si suntem siguri ca beneficiarii vor fi multumiti. Proiectul va imbunatati practicile profesorilor in toate domeniile lor de activitate, imbinand abilitatile de ICT cu inovatii in pedagogie, curriculum si organizarea scolii. Open Discovery Space va stimula cererea pentru resurse de eLearning inovatoare si va consolida integrarea europeana prin aducerea laolalta a diferitelor culturi„, a declarat Monica Florea, director departament Research&Development in cadrul SIVECO Romania.

Cele 2000 de scoli pilot vor fi selectate si integrate in activitatile proiectului pe baza maturitatii inovatiei si a interesului lor in gandirea orientata spre evolutie si a experientei in eLearning. Astfel, in prima faza vor fi implicate 100 scoli cu experienta in eLearning (scoli eMature). In faza a doua, vor participa la testele pilot 500 de scoli suplimentare, pe parcursul a 9 luni. In faza a treia vor fi implicate in cadrul activitatilor de validare la scara larga 1400 scoli suplimentare, pe parcursul a 9 luni.

Proiectul foloseste o baza de resurse educationale si se va extinde prin contributia continutului educational generat de catre comunitatile de profesori ale proiectului.

Portalul Open Discovery Space va agrega resurse de continut deja existente si de asemenea va fi conectat la cateva portaluri educationale regionale, nationale sau cu acoperire tematica. Continutul se va adresa invatamantului primar si gimnazial, unei varietati de subiecte curiculare: stiinte, matematica, arte, ICT, studii sociale, limbi straine.

La finalizarea proiectului, profesorii vor fi pregatiti sa devina lideri de inovatie in institutiile in care predau.

Sursa: Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.