Proiectul educaţional CNIV – 10 ani de colaborare dintre mediile: universitar, preuniversitar şi IT

0
5

Prin coordonarea Universităţii din Bucureşti, în perioada 2-3 Noiembrie 2012, la Centrul de Conferinţe “Sergiu Chiriacescu” al Universităţii “Transilvania” din Braşov, s-au desfăşurat a X-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual (CNIV – www.cniv.ro) şi a VII-a Conferinţă Internaţională de Învăţământ Virtual (ICVL – www.icvl.eu).

La deschiderea în plen a evenimentelor  a participat şi a luat cuvântul Prof. dr. Vasile Preda, de la Facultatea de Matematică şi Informatică din Bucureşti,  Decan în perioada 2000-2004, când s-a desfăşurat CNIV 2003, prima ediţie a Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual. Amimtim faptul că prima ediţie CNIV s-a desfăşurat la Facultatea de Matematică şi Informatică din Bucureşti în colaborare cu Facultate de Chimie a Universităţii din Bucureşti.

La ediţia aniversară de la Braşov, în prezidiul Conferinţei au mai participat: Prof. dr. Marin Marin, Decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din Braşov, Conf. Dr. Marin Vlada, coordonatorul proiectelor CNIV şi ICVL de la Universitatea din Bucureşti, Prof. Radu Jugureanu, Director AeL eContent, Siveco România, Prof. dr. Ion Roceanu, Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, Prof. Dr. Grigore Albeanu, co-preşedinte ICVL, Conf. Dr. Adrian Adăscăliţei, Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iaşi şi Conf. Dr. Marius Păun, Dir. Departament al Facultăţii de Matematică şi Informatică din Braşov. De asemenea, la deschiderea conferinţei a participat şi o delegaţie de specialişti de la Centrul Naţional de Informatizare din Kazakhstan- principalul partener al SIVECO în cadrul proiectului „Programul Naţional pentru Educaţie în Kazakhstan”, pentru schimb de bune practici în procesul de informatizare din educaţie.

În anul 2012, după 10 ani de activităţi complexe şi diverse în cadrul proiectului educaţional CNIV: prin parcurgerea unor etape, lucrul în echipe şi  prin activităţi colaborative, produsele de e-Learning şi Software educaţional înglobează nu numai experienţa specialiştilor în informatică şi IT, dar mai ales scenarii didactice şi pedagogice destinate procesului de învăţare în beneficiul elevilor şi studenţilor.

Succesul de care se bucură CNIV se datorează faptului că proiectul CNIV se adresează în egală măsură atăt elevilor, căt şi profesorilor, prin toate demersurile educaţionale demonstrând că: ELEVII şi STUDENŢII trebuie să fie participanţi activi la propriul lor proces de învăţare; TEHNOLOGIA  este un mediator al unei educaţii de calitate; iar CALCULATORUL este un mijloc de formare a unei noi viziuni asupra educaţiei, cercetării şi inovării.  Proiectul CNIV a demonstrat că aceste deziderate sunt valide în contextul implicării şi colaborării dintre mediul universitar, mediul preuniversitar şi mediul IT” declară Conf. Dr. Marin Vlada, coordonatorul proiectelor CNIV şi ICVL, la Universitatea din Bucureşti.

Din partea Siveco România, s-au acordat trei Diplome speciale “EduVision 2020”, în semn de recunoaştere profesorilor: Marin Vlada, coordonator proiecte CNIV şi ICVL, Grigore Albeanu şi  Olimpius Istrate,  co-preşedinţi CNIV şi ICVL.

Proiectul CNIV-ICVL reprezintă un exemplu de bună practică europeană prin consecvenţa demersurilor ştiinţifice, promovarea imaginii României în lume şi prin impactul pe care acest proiect îl are în procesul de informatizare educaţională” Irina Socol şi Radu Jugureanu, Siveco România SA.

Sursa: www.cniv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.