UVVG sărbătoreşte 10 ani de medii virtuale

0
7

Departamentul de Informatică al Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii, Inginerie şi Informatică din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad organizează, în perioada, 26-31.08.2013, la Castelul Universitar Macea, cea de-a V-a ediţie a Şcolii de vară „Informatica la Castel” şi sărbătoreşte 10 ani de la prima manifestare ştiinţifică dedicată mediilor virtuale de instruire şi a promovării soluţiilor FLOSS.

Printre participanţi se numără cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar din România – elevi şi studenţi, cadre didactice, dar şi specialişti în domeniul IT, reprezentanţi ai unor firme de renume din întreaga ţară. În acest an se remarcă şi un număr mare de participanţi străini din Anglia, Republica Moldova, Rusia şi Ungaria.

Programul şcolii de vară cuprinde o tematică de un real interes, axată pe problematica actuală în domeniu, cum ar fi: Utilizarea soluţiilor FLOSS în educaţie, Bibliotecile online, cartea şi manualul digital, Mediile virtuale de instruire şi tendinţele MOOC şi OER, Tehnologiile web şi mediile de socializare, Etica informaţională, etc., completate de workshop-uri de instalare Linux, Moodle şi alte programe cu surse deschise.

Cu această ediţie a şcolii de vară sărbătorim 10 ani de la prima manifestare ştiinţifică dedicată mediilor virtuale de instruire şi a promovării soluţiilor FLOSS, ocazie cu care doresc să mulţumesc colegilor de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi care au fost alături de noi încă de la început, dar şi celor care ni s-au alăturat pe parcurs şi au contribuit la succesul acestei manifestări, devenită între timp internaţională. Consider că politicile educaţionale actuale, care pun accent pe învăţământul centrat pe student nu pot fi implementate fără a fi bazate într-o oarecare măsură pe utilizarea mediilor virtuale de instruire. De asemenea, rolul nostru, al cadrelor didactice, este acela de a stimula creativitatea studenţilor noştri, lucru pe care îl putem realiza prin utilizarea programelor cu surse deschise, prin care aceştia să înveţe şi ulterior să creeze şi să dezvolte noi programe”, ne-a declarat conf. univ. dr. Antoanela Naaji, preşedintele comitetului de organizare.

Sursa: Biroul de presă al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.