SIVECO Romania va furniza continut educational multimedia pentru 20 de licee din Republica Moldova

0
6

Elevii vor beneficia de 150 de lectii electronice pentru disciplinele matematica, fizica, biologie, chimie, limba romana si limba rusa.

20 de licee din Republica Moldova vor beneficia de soft educational asigurat de SIVECO Romania, potrivit unui acord incheiat recent la Chisinau.
 
Acordul a fost semnat de Ministrul Educatiei, Leonid Bujor, si Florian Ciolacu, Vicepresedinte Vanzari Internationale in cadrul SIVECO Romania. La eveniment au participat Victor Bodiu, Ministru de Stat, reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Sefi ai Directiilor Raionale/Municipale de Invatamant.
 
Proiectul prevede implementarea de continut educational multimedia ca parte a procesului de modernizare a invatamantului din Republica Moldova.
 
Lectiile AeL eContent vor acoperi disciplinele matematica, fizica, biologie, chimie, limba romana si limba rusa. In cadrul proiectului au fost incluse 20 de licee din 15 raioane (Cahul, Causeni, Cimislia, Criuleni, Drochia, Falesti, Glodeni, Hincesti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Straseni, Telenesti si Ungheni), precum si din municipiile Chisinau si Balti.
 
Costurile de implementare a proiectului pilot desfasurat in Republica Moldova vor fi suportate de SIVECO Romania. Acesta se va desfasura pe parcursul anului de studii 2010-2011.
 
„Suntem siguri ca si acest proiect va contribui la dezvoltarea invatamantului preuniversitar din Republica Moldova. Compania noastra a mai furnizat suport Agentiei de Evaluare si Examinare in gestionarea activitatilor specifice examenelor de bacalaureat si de absolvire a gimnaziului. Implementarea integrala a Sistemului Automatizat de Prelucrare a Datelor in sesiunea de examene 2010 a asigurat buna desfasurare a examenelor de bacalaureat si a demonstrat eficienta sa. Pe parcursul anilor 2006-2007 am asigurat impreuna cu Ministerul Educatiei implementarea in 64 de institutii de invatamant din Republica Moldova a unui sistem destinat instruirii asistate de calculator”, a declarat Florian Ciolacu.
 
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
 
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
 
Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
 
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) si internationale (Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG, Integrating Healthcare Enterprise – IHE, Networked European Software and Services Initiative – NESSI) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, si care a obtinut un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. In 2010, compania a obtinut titlul "Winner of European IT Excellence Awards 2010" pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.