Google: Oamenii nu sunt pregatiti pentru noile tehnologii

0
9

In cadrul discursului sustinut la conferinta Technomy, dedicat felului in care tehnologia evolueaza si in acelasi timp schimba societatea, Eric Schmidt, CEO-ul Google, a declarat ca inteligenta artificiala a evoluat atat de mult, incat poate identifica o persoana scanand cateva poze de pe Internet sau poate prezice locatia in care o persoana urmeaza sa mearga, in functie de datele colectate de serviciile de localizare.

Pentru cei care isi pun semne de intrebare legate de securitatea informatiilor personale pe Internet, Eric Schmidt, CEO-ul Google, vine sa le mai dea cateva motive de ingrijorare.

In cadru discursului sustinut la conferinta Technomy, dedicat felului in care tehnologia evolueaza si in acelasi timp schimba societate, Schmidt a declarat ca inteligenta artificiala a evoluat atat de mult, incat poate identifica o persoana scanand cateva poze de pe Internet sau poate prezice locatia in care o persoana urmeaza sa mearga, in functie de datele colectate de serviciile de localizare.

CEO-ul Google a mai precizat ca desi tehnologia este neutra, societatea nu este pregatita pentru revolutia tehnologica pe cale sa se intample.

In cadrul aceleiasi conferinte, Schmidt a mai facut o afirmatie importanta legata de volumul de informatii pe care il cream zilnic.

"La fiecare doua zile umanitatea creaza atatea informatii cate a creat de la inceputurile civilizatiei pana in 2003, ceea ce inseamna cam 5 exabytes de date", a declarat CEO-ul Google.

De precizat ca 1 exabyte înseamnă un miliard de Gigabytes sau 1 milion de Terabytes de informații digitale.

Sursa: Hit.ro
Autor: Cristina Enescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.