SIVECO Romania a prezentat solutia de eLearning AeL reprezentantilor Ministerului Educatiei din China

0
9

Intre 14 si 18 iulie, a avut loc la Beijing workshop-ul organizat de Intel China dedicat prezentarii de noi tehnologii pentru educatie si promovarii accesului universal la TIC in educatie pentru toti elevii si profesorii din Republica Populara China. SIVECO Romania a fost singura companie straina invitata sa prezinte solutia completa de eLearning si experienta dobandita in implementarea unor programe nationale de informatizare a educatiei. In paralel cu desfasurarea workshop-ului au fost organizate prezentari live ale solutiei complete de eLearning AeL, sustinute cu participarea unor profesori si elevi chinezi.

La eveniment au participat directori de scoli, reprezentanti ai Ministerului Educatiei (la nivel central si provincie), responsabili pentru educatie din cadrul administratiei locale, precum si reprezentanti ai celor mai importante companii producatoare de solutii educationale multimedia din China.

Workshop-ul a urmarit prezentarea celor mai noi tehnologii, ce au un impact major asupra cresterii calitatii educatiei si a dezvoltarii de abilitati specifice secolului XXI, pentru elevi si profesori. Un alt obiectiv a vizat accentuarea importantei utilizarii softurilor educationale in invatamant precum si prezentarea de studii de caz din diverse tari care implementeaza cu succes proiecte nationale de eLearning, printre care se numara si Romania. 

"Am prezentat participantilor la workshop solutia de eLearning AeL si rezultatele proiectului major de introducere a tehnologiilor moderne in sistemul de invatamant din Romania. SEI –Sistem Educational Informatizat reprezinta la aceasta ora un caz de succes la nivel mondial iar experienta pe care am acumulat-o pe perioada implementarii acestui proiect ne permite sa ne implicam in dezvoltarea de proiecte de aceeasi anvergura si in alte tari. Prezentarile sustinute si demonstratiile live ale solutiei integrate AeL pentru educatie au fost urmate de discutii concrete cu responsabili din Ministerul Educatiei din China, privind colaborarea cu parteneri publici si companii private din aceasta tara pentru valorificarea expertizei SIVECO in domeniul eLearning in procesul de reforma a educatiei si universalizare a accesului la calculatoare si continut educational digital in China" declarat Florian Ciolacu, Head of Unit – International Accounts and Partners.

China pune din ce in ce mai mult accent pe dezvoltarea si promovarea de solutii alternative la sistemul clasic de invatamant, urmarind dezvoltarea unor noi generatii de elevi capabili sa faca fata cerintelor impuse de noua piata a fortei de munca. Informatizarea educatiei reprezinta un proces complex ce sta la baza reformei invatamantului din orice stat care doreste sa se alinieze la cerintele actuale de creare a unei autentice economii bazate pe cunoastere.

Odata cu 2005, Romania a devenit un nume de referinta pe harta mondiala a invatamantului asistat de calculator cu ocazia World Summit for Information Society. SIVECO Romania a devenit atunci prima companie din Romania care a primit Premiul I iar lectiile interactive AeL, disponibile in toate scolile din Romania, au primit titlul de "cel mai bun continut educational din lume" intr-o competitie la care au participat peste 20.000 de proiecte din 168 de tari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.