Academia de Vara Forum IT 2008: Educatie pentru elevi, formare pentru profesori

0
10

Cea de a 4-a ediţie a Academiei de Vară Forum IT – eveniment internaţional, aflat tradiţional sub auspiciile CNR UNESCO şi organizat cu sprijinul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi al Autorităţii Naţionale pentru Tineret, se va desfăşura în perioada 26 – 31 august, în Municipiul Brăila.

Tabăra Forum IT a fost lansată în vara anului 2005, ca eveniment aflat în sfera educaţiei non-formale, cu dorinţa de a fructifica cea mai importantă resursă a tinerilor: timpul liber din vacanţă. Anul trecut tabăra s-a bucurat de prezenţa unor invitaţi din Australia, Olanda şi Statele Unite ale Americii, începând cu această ediţie dimensiunile şi aşteptările noastre cresc, iar Academia de Vară Forum IT va lua locul bine meritat al taberei la iarbă verde.

Pe lângă sponsorii tradiţionali ai Forumului IT şi-au anunţat sprijinul reprezentanţi americani şi irlandezi ai domeniului educaţiei care vor prezenta în România un nou modul de formare de formatori pentru profesori de liceu şi gimnaziu – Design & Discovery Workshop, care urmează a fi implementat de asociaţia noastră alături de Intel Corporation.

De-a lungul celor şase zile ale acestei ediţii, pasionaţii de tehnologii informatice şi comunicaţii se vor „hrăni” cu prezentări şi conferinţe, vor participa, în premieră, la Competiţia Gamerilor, oferită de ACL, proiecţii de film tehnic, dezbateri interactive, ateliere de presă IT&C, concursuri şi activităţi recreative, de socializare şi team-building, precum şi de o excursie pe Dunăre oferită de Primăria Municipiului Brăila.

 „Anul acesta sub sloganul IT Based Education vs. Cyber Threats, peste 200 de studenţi, elevi de liceu, dar şi absolvenţi din sfera IT&C vor avea şansa să întâlnească experţi din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, reprezentând instituţii de educaţie prestigioase şi companii de renume, din ţară şi din străinătate. Academia de Vară Forum IT vine în întâmpinarea atât a dorinţei fireşti a tinerilor de a cunoaşte îndeaproape mediul în care îşi vor dezvolta cariera, cât şi spre interesul crescând al companiilor din IT&C de a-i identifica pe cei mai pregătiţi tineri din domeniu”, a afirmat jurnalistul de ştiinţă Cătălin GROSU, preşedintele Asociaţiei Forum IT.

Pentru al treilea an consecutiv lucrările fiecărei zile vor fi transmise integral live pe internet utilizând soluţia software autohtonă consacrată, PBX TV, capabilă de streaming de înaltă calitate, inclusiv pentru telefonia mobilă.

Mai multe informaţii găsiţi pe: www.forumit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.