S-a lansat CUPA SIVECO 2007

  0
  9

  A fost lansată oficial ediţia a V-a a Concursului Naţional de Soft Educaţional CUPA SIVECO – Jules Verne, concurs dedicat atât elevilor inovativi cu aptitudini, înclinaţii şi interes pentru crearea aplicaţiilor informatice cu caracter educaţional, cât şi profesorilor pasionaţi de modernizarea mijloacelor de învăţământ.

  Deschiderea oficiala a ediţiei a V-a a Concursului Naţional de Soft Educaţional CUPA SIVECO –Jules Verne s-a realizat in cadrul scolii numarul 7 din Timisoara, scoala prezenta la fiecare editie a concursului cu elevi entuziasti si inovativi coordonati de profesorul Vasile Roman si Adriana Roman. Cu acesta ocazie, scoala a primit si un premiu de excelenta pentru rezultatele deosebite obtinute pentru promovarea programului SEI, premiul de excelenta fiind un SMART Board si un videoproiector performant.

  Organizat de SIVECO Romania, sub patronajul Ministerului Educatiei si Cercetarii, in parteneriat cu revista PC Magazine si Revista de Stiinta si Tehnica, CUPA SIVECO isi propune stimularea, recompensarea, dar si punerea in valoare a potentialului creativ al tinerilor din invatamantul preuniversitar.

  Ca si anul trecut, CUPA SIVECO se adreseaza echipelor mixte, formate din maxim trei elevi, din clasele V-XII, un coordonator care asigura conducerea proiectului din punct de vedere al continutului stiintific si un indrumator tehnic care realizeaza coordonarea din punct de vedere al tehnologiilor informatice utilizate.

  "Faptul ca echipele sunt formate din elevi coordonati de cadre didactice, stimuleaza interactiunea profesor-elev. Accentul se muta astfel pe elev si pe construirea de catre elev a cunoasterii. Este un proces foarte interesant de invatare cooperativa, cu efecte pozitive atat asupra elevilor cat si asupra profesorilor", spune Radu Jugureanu, eContent Manager in cadrul SIVECO Romania.

  Participantii vor putea opta in acest an pentru lucrari din domeniile stiintific, social, cultural, literar, din opera lui Jules Verne, ce pot fi componente ale curiculei scolare.

  Incepand cu 29 ianuarie 2007 si pana pe 31 mai 2007 se desfasoara etapa online a concursului. In aceasta perioada, concurentii pot trimite la adresa cupa.siveco@siveco.ro module din lucrarile propuse si vor putea beneficia de suportul stiintific, didactic si pedagogic al comisiei de jurizare. Comisia de jurizare are astfel rolul de tutor, in aceasta etapa, implicandu-se in corectarea strategiilor gandite de concurenti fara a greva punctajul obtinut de acestia. Aplicatia trebuie insotita de documentatia aferenta, precum si de o scurta descriere a lectiei sau temei abordate. In etapa finala se vor califica minim 15 echipe cu o singura lucrare si se va evalua ultima versiune a lucrarii trimisa pana la data de 31 mai 2007.

  Echipele calificate se vor intalni pentru etapa finala in perioada 7-10 iunie 2007.
  Mai multe detalii referitoare la concurs si regulamentul de participare le puteti obtine vizitand www.portal.edu.ro sau www.advancedelearning.com.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.