Calculatoare şi acces la Internet de 70 de milioane de euro

  0
  7

  Câteva localităţi din ţară vor fi dotate cu calculatoare şi acces la Internet până la sfârşitul acestui an, în cadrul proiectului Economia bazată pe cunoaştere, al Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei. Bugetul proiectului este de 70 de milioane de euro.

  În cadrul proiectului "Economia bazata pe cunoastere", care are drept scop dezvoltarea infrastructurii de comunicatii in zonele defavorizate, aproximativ 260 de localitati vor fi conectate la Internet, in cadrul unui proiect sustinut de Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) cu fonduri de la Banca Mondiala, a declarat secretarul de stat in MCTI, Balint Porcsalmi.

  Astfel, in acest an, localitatile incluse in program vor fi dotate cu calculatoare conectate la Internet. De asemenea, pentru scolile gimnaziale bibliotecile, sediile primariilor si alte institutii importante din respectivele localitati se vor asigura servicii de asistenta permanenta.

  Bugetul proiectului se ridica la aproximativ 70 de milioane de dolari, din care 60 de milioane de dolari sunt fonduri alocate de la Banca Mondiala, iar restul provine de la bugetul de stat.

  Anul trecut, in tara a fost desfasurat un program identic care a cuprins 9 localitati (sapte comune si doua orase).

  (SURSA: Banii noştri)

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.