Romania a obtinut trei medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale si de Est

0
9

Lotul olimpic de informatică al României, participant la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, desfăşurată în perioada 12 – 19 iulie, la Košice (Slovacia), a obţinut trei medalii (două de argint şi una de bronz).

Medaliile de argint au fost cucerite de Bogdan-Cristian Tătăroiu (clasa a XII-a) şi Vlad Alexandru Gavrilă (clasa a IX-a), amândoi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Victor-Cristian Ionescu, elev în clasa a XI-a la acelaşi liceu, a intrat în posesia unei medalii de bronz. Din echipa României a făcut parte şi Alexandru Tache, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti.

La Olimpiada de Informatică a Ţărilor din Europa Centrală şi de Est, aflată la cea de-a 17-a ediţie, au participat peste 40 de elevi din Croaţia, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia. Au avut statut de invitat delegaţii din Bulgaria şi Elveţia. Conform regulamentului, Fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.