Profesori români, premiaţi la Conferinţa anuală eTwinning – Berlin, 2012

0
7

Profesorii români au cucerit cinci premii importante, dintre cele 13 decernate la ediţia din acest an a Conferinţei anuale eTwinning, desfăşurată la Berlin. Acțiunea eTwinning a Comisiei Europene permite elevilor şi profesorilor să abordeze conţinuturile disciplinelor şcolare într-o manieră plăcută, aplicată, eficientă, care încurajează învăţarea autentică şi performanţa, prin integrarea în cadrul lecţiilor a unor activităţi educaţionale colaborative prin Internet.

Cadrele didactice din România care desfăşoară proiecte didactice colaborative utilizând inovativ şi eficient noile tehnologii confirmă astfel încă o dată, la nivel european, că prin dedicare şi creativitate putem ţine pasul cu sistemele educative performante din alte ţări’, se arată în comunicatul de presă.

Distincţiile au fost obţinute de Irina Vasilescu (Scoala cu clasele I-VIII nr 195, Bucureşti), la secţiunea elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, prin proiectul ‘A Taste of Maths’, respectiv Cristina Chiorescu (Grupul Şcolar ‘Dr. Mihai Ciucă’ din Săveni, judeţul Botoşani), la secţiunea elevi cu vârste între 16 şi 19 ani, prin proiectul ‘Reporting Without Borders’. De altfel, ‘A Taste of Maths’, fondat şi coordonat de Irina Vasilescu, a fost desemnat Proiectul Anului, primind Marele Premiu. Un alt trofeu a fost decernat Nicoletei Tătulea (Liceul Teoretic ‘Nicolae Cartojan’ din Giurgiu), în cadrul categoriei speciale alocate limbii franceze, graţie proiectului ‘Journalists en herbe’.

La categoria 12-15 ani, România a avut şi un loc doi, decernat Elenei Vlădescu (Colegiul Naţional Vocaţional ‘Nicolae Titulescu’ din Slatina), pentru proiectul ‘ICT, You and Me’.

Proiectul ‘A Taste of Maths’ (ATOM) a fost derulat în parteneriat cu şcoli din 6 ţări – România, Olanda, Spania, Italia, Grecia, Republica Cehă -, proiectul ‘Reporting Without Borders’ a reunit şcoli din România, Polonia şi Franţa, în timp ce proiectul ‘Journalists en herbe’ a inclus şcoli din România, Portugalia, Italia şi Grecia.

Din peste 300 de proiecte înscrise, în runda finală au intrat 24 de proiecte la categoriile principale şi 4 proiecte la cele speciale. Dintre acestea, 7 proiecte au ca parteneri cadre didactice din România.

 eTwinning este o iniţiativă a Comisiei Europene, lansată în 2005 şi coordonată de European Schoolnet, cu scopul iniţial de a facilita parteneriatele între instituţii de învăţământ preuniversitar din Europa. Ulterior, scopurile acţiunii s-au consolidat, platforma etwinning.net devenind o comunitate a şcolilor din Europa, reunind până în prezent peste 156.000 de cadre didactice din peste 93.500 de şcoli.

În România, acţiunea eTwinning este coordonată de Centrul pentru Inovare în Educaţie -TEHNE (www.tehne.ro), în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (www.ise.ro).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.