Premiile SIVECO pentru cercetare in eLearning, la CNIV si ICVL

0
10

In perioada 31 octombrie – 2 noiembrie a avut loc la Constanta cea de-a VI-a editie a Conferintei Nationale de Invatamant Virtual (CNIV 2008 – http://www.cniv.ro/2008) concomitent cu cea de-a treia editie a Conferintei Internationale de Invatamant Virtual (ICVL 2008 – www.icvl.eu/2008). Organizatorii au fost Universitatea din Bucuresti, Universitatea „Ovidius” din Constanta si compania SIVECO Romania. Conferinta Nationala de Invatamant Virtual promoveaza tehnologiile moderne in educatie si cercetare.

In perioada 31 octombrie – 2 noiembrie a avut loc la Constanta cea  de-a VI-a editie a Conferintei Nationale de Invatamant Virtual (CNIV 2008 – http://www.cniv.ro/2008) concomitent cu cea de-a treia editie a Conferintei Internationale de Invatamant Virtual (ICVL 2008 – www.icvl.eu/2008). Organizatorii au fost Universitatea din Bucuresti, Universitatea "Ovidius" din Constanta si compania SIVECO Romania.

Conferintele au avut ca tema principala promovarea tehnologiilor moderne in educatie si cercetare "2010 – Catre o societate a invatarii si a cunoasterii – 2030". Cele doua evenimente s-au adresat specialistilor, cercetatorilor, profesorilor, studentilor si elevilor cu preocupari in domeniul tehnologiilor educationale sustinute de modele, metodologii si solutii software.

Evenimentul a gazduit si o expozitie in cadrul careia producatori de solutii de eLearning si software educational precum si manageri ai programelor de instruire adresate cadrelor didactice au prezentat cele mai noi tendinte la nivel mondial, ce pot fi regasite acum si pe piata din Romania.

Premiile CNIV acordate de SIVECO Romania au vizat recompensarea celor mai bune lucrari ce s-au remarcat printr-o cercetare riguroasa si elaborarea de produse software inovative pentru educatie. Compania SIVECO Romania a oferit 3 premii: Premiul de excelenta "Centrul Virtual de Excelenta SIVECO" – participarea unui autor la cea mai importanta conferinta de eLearning din Europa -Educa BERLIN 2008, impreuna cu echipa castigatoare de la Cupa SIVECO 2008, Premiul de creativitate "SIVECO" – un calculator NoteBook HP si 6 Premii de popularitate "SIVECO" – constand in Hard Disk-uri externe.

"Atat conferinta nationala cat si cea internationala de invatamant virtual se bucura de o participare din ce in ce mai numeroasa si reprezentativa din punct de vedere al continutului lucrarilor prezentate. Calitatea acestora, cu precadere a celor din mediul preuniversitar romanesc, indica preocupari didactice si proiecte scolare cu nimic mai prejos decat orice demers similar petrecut oriunde in tarile considerate avansate educational. Cred ca in Romania putem vorbi despre existenta unei puternice comunitati eLearning,  bazata pe cunoastere. Invatamantul bazat pe proiecte este daja o realitate in multe scoli si licee daca analizam cu atentie tipologia lucrarilor prezentate atat din punct de vedere conceptual, stiintific dar si din punct de vedere al rezultatelor prezentate la aceasta editie a conferintei" a declarat Radu Jugureanu, AeL eContent Manager in cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania este un nume consacrat la nivel national si international in domeniul IT&C si al solutiilor de eLearning, compania contribuind direct la crearea si dezvoltarea societatii informationale, prin numeroase proiecte complexe.

Anul viitor cele doua Conferinte de Invatamant Virtual CNIV 2009 si ICVL 2009 se vor organiza la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi (www.tuiasi.ro), in perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.