Invatamant colaborativ sincron si asincron prin HPM Learning Center

0
9

In acest articol vreau sa va prezint o platforma educationala despre care se stiu putin lucruri piata romaneasca si pe care v-o recomand cu caldura, dragi colegi. Mai mult, daca profesionisti din Marea Britanie, Korea, Japonia sau USA folosesc instrumentele educationale proiectate si implementate in Romania, ma intreb, cadrele didactice din tara mea de ce n-ar beneficia de aceleasi avantaje? Sunt gratis, sunt accesibile de oriunde din Internet, sunt complexe si ofera reale avantaje tutoror cadrelor didactice, indiferent de nivelul cursantilor.
Cu alte cuvinte, HPM Learning Center vine in sprijinul celor care au curajul de a introduce in sfera educationala noi concepte si metodologii de predare/invatare.

(?) Ce este HPM Learning Center?

HPM Learning Center este o plaforma deschisa care sprijina procesul educational, indiferent de nivelul cadrelor didactice si al cursantilor, intr-o maniera transparenta.

(?) Ce ofera HPM Learning Center?

HPM Learning Center ne ofera posibilitatea de a gestiona procesul educational asa cum ne dorim, fie ca suntem implicati in invatamantul traditional, fie in invatamantul la distant, fie ca suntem profi de gimnaziu, liceu sau universitate.

(?) Putem utiliza instrumente educationale interactive in cadrul invatamantului traditional?

Exista maniere multiple de prezentare a continutului educational, iar noi trebe sa le alegem pe cele care ne ajuta sa ne desfasuram activitatea. O prezentare PowerPoint ne ajuta pe noi, la expunerea materialului didactic, dar cat ii ajuta pe cursanti (elevi/ studenti/ angajati)? Putem sa ne expunem materialul educational fara a scrie o fraza pe tabla sau trasa o diagrama? Exista infrastructura adecvata proiectiilor materialelor in format PPT? In mediul universitar, aproape fiecare sala de curs ar trebui sa fie dotata cu PC si proiector, dar o parte din cadrele didactice sunt obisnuite sa faca adnotari.

HPM Learning Center aduce in sfera educationala serviciile interactive, planificarea se transforma in agenda electronica, programa analitica este imbunatatita cu materiale educatioanale ierarhizate (pe directoare, cadrul didactic introduce adnotari text (scris de mana sau text box) sau grafice (cerc, elipse, dreptunghi, etc) materialului educational iar la finalul expunerii cursantii isi evalueaza cunostintele prin intermediul unui quiz.

Putem organiza sesiuni de consultatii online prin intermediul HPM Learning Center?

Se pot organiza consultatii online in toate domeniile, de la matematica la limbi straine, se pot inregistra aceste consultatii pentru a fi vizualizate ori de cate ori se doreste acest lucru. Ne ajuta la ceva acest aspect? Pe noi in primul rand deoarece vreau sa-mi imbunatatesc abilitatile de predare. Pe cursanti mai mult deoarece aprofundarea informatiei nu se poate face decat prin studiu intens.  

Suport pentru domeniul real?

Bine inteles, deoarece profesorul are nevoie de creion si hartie pentru a demonstra o teorema sau a rezolva o problema. Acum beneficiaza de instrumentele de adnotare, direct pe materialele educationale si se simte mai confortabil decat in cazul expunerii la tabla.

Suport pentru limbi straine?

Instrumentele educationale au fost dezvoltate modularizat, iar limbile straine reprezinta o prioritate pentru noi. Profesorii care organizeaza sesiuni colaborative si tutoriale interactive de invatare/ perfectionare limbi straine beneficiaza de: dictionar, vocabular, expunere interactiva, suport pentru En, Fr, De, It, Es. mai mult, HPM Learning Center introduce conceptul de Text-To-Speech care permite cursantilor sa-si perfectioneze pronuntia.

Suport pentru inginerie?

Eu sunt unul dintre cei care predau cursuri ingineresti prin intermediul acestui portal educational. In timpul cursurilor traditionale, utilizez o aplicatie de tip WHITEBOARD care-mi permite sa import in sistem materialele bibliografice de care am nevoie, sa-mi expun materialul de curs in format multimedia (Prezentari PPT, grafica, animatii, secvente video), sa organizez o scurta testare la finalul fiecarei sedinte si sa testez cunostintele studentilor prin intermediul modulului FlashCard. Mai mult, definesc temele de proiect si monitorizez activitatea fiecarei echipe de proiect, intervin acolo unde este cazul. Cei care doresc sa participe la curs, via Internet, o pot face prin intermediul clasei virtuale care se desfasoara in aceiasi maniera.

mai multe informatii: www.hyperedu.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.