Cercetatori romani intr-un proiect european de succes

0
7

In cadrul unui proiect european, o echipa de cercetatori a dezvoltat un software educational care ajuta copiii sa invete sa cante la diverse instrumentele muzicale. Printre altele, computerul asculta ce canta elevii, inregistreaza interpretarea si le spune unde si ce se poate imbunatati. Un mod diferit, interactiv, de invatare a unui instrument. Partenerii romani in cadrul proiectului au fost cercetatorii in educatie de la Centrul TEHNE. Filmul de prezentare realizat de Euronews este disponibil la: http://www.euronews.net/en/article/18/06/2008/virtual-assistants-for-music-teachers

In perioada 19-25 iunie 2008, canalul de televiziune EURONEWS – FUTURIS a difuzat un scurt program de prezentare a proiectului VEMUS – Virtual European Music School.

Filmul de 8 minute si jumatate a fost realizat de echipa EURONEWS in doua locatii: Atena (Grecia) si Cluj (Romania), cu implicarea a doi elevi care studiaza flautul, respectiv clarinetul, si a profesorilor lor.

Demonstratia a avut la baza software-ul realizat in cadrul proiectului, cu ajutorul caruia performanta muzicala a elevilor poate fi evaluata si imbunatatita intr-un mod atractiv si interactiv.

Filmul de prezentare poate fi accesat la adresa:
http://www.euronews.net/en/article/18/06/2008/virtual-assistants-for-music-teachers

Informatii despre proiectul VEMUS:
www.tehne.ro/proiecte
sau
www.vemus.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.