Platforma eLearning Docebo

0
52

Prezenta serie de articole are scopul de a analiza, pe rând, cele mai cunoscute și des utilizate platforme LMS, reliefând avantajele și dezavantajele fiecăreia, precum și trăsăturile distinctive pe care le prezintă.

Platforma Docebo este disponibilă în mai mult de 30 de limbi, clienții acesteia provenind din peste 70 de țări. Inițial, platforma era utilizată de companii de dimensiuni mici sau medii, însă evoluția din ultimii doi ani a dus la preluarea acestei metode de învățare de către diverse întreprinderi importante de peste tot în lume. Unul dintre marile avantaje de care se pot bucura cei care aleg acest sistem este că furnizorii serviciului înșiși îl găzduiesc, iar utilizatorii îl pot accesa pur și simplu folosind un navigator web (modelul de distribuție fiind SaaS). Platforma are un aspect prietenos, iar interfața este aceeași pentru administratori și utilizatori. Simulând magazine precum cel Apple sau Android, Docebo pune la dispoziție numeroase aplicații suplimentare gratuite sau contra cost care pot fi instalate și folosite foarte repede și ușor. Fie că provin de la Docebo sau de la terțe părți, aceste aplicații oferă un surplus de aspecte funcționale platformei, ce are un grad ridicat de adaptabilitate la nevoile fiecărei companii.

[ot-caption title=”” url=”http://www.elearning.ro/wp-content/uploads/2016/01/image11.jpeg”]

În primul rând, prin aplicația Blogs, cursanților li se oferă posibiliatea de a scrie diverse articole prin care să-și exprime păreri sau gânduri și de a primi comentarii de la ceilalți utilizatori, astfel îmbunătățindu-se componenta socială a platformei. După instalarea aplicației (proces ce poate fi realizat printr-un simplu click), meniului din partea stângă a ecranului i se adaugă încă o secțiune denumită My Blogs. Articolele publicate pot fi individuale, pe orice temă dorește utilizatorul, sau legate de un anumit curs la care acesta este înscris. Cele dintâi apar strict pe blogul respectivului client, iar cele din urmă primesc o etichetă cu numele cursului, fiind vizibile pentru toți cei care îl urmează.

image2

În al doilea rând, o altă aplicație foarte populară este Custom Domains, prin care aspectul paginii și domeniul acesteia pot fi personalizate de fiecare companie. Opțiunea este disponibilă și pentru cei care nu au un certificat digital, întrucât poate fi generat un fișier de tip CSR în vederea achiziționării acestuia chiar pe pagina pe care poate fi creat domeniul.

image3

Alte aplicații oferite de Docebo sunt Gamification, care oferă fiecărui utilizator posibilitatea de a primi insigne în funcție de realizări, Course Catalog, care adaugă opțiunea de a elabora o programă fie a unui curs, fie una generală, Power Users, prin care anumitor clienți li se oferă puterea de a gestiona anumite grupuri sau cursuri ș.a.m.d. De asemenea, conturile de pe diverse alte site-uri (WordPress, Joomla și altele) pot fi legate de platforma Docebo, iar informațiile personale pot fi importate cu ușurință din oricare sursă externă. Aplicațiile pot fi activate sau dezactivate oricând.

Folosind Docebo, instructorii au posibilitatea de a livra o multitudine de informații și de a verifica dacă toți cursanții le-au asimilat în mod corespunzător prin intermediul testelor, al evaluărilor și al sondajelor. Pot fi încărcate prezentări în Power Point, fișiere PDF, video, audio și documente în Word, iar evaluarea poate fi efectuată printr-un sistem flexibil.

[ot-caption title=”” url=”http://www.elearning.ro/wp-content/uploads/2016/01/image4.png”]

Prin intermediul funcției Score Management pot fi stabilite punctajele pentru fiecare întrebare în parte, existând posibiliatea ca acestea să fie modificate ulterior. În cazul întrebărilor cu variante de răspuns, dacă elevul o alege pe cea greșită, există opțiunea de a-i scădea punctajul total. De asemenea, profesorul poate lăsa și o notă informativă cu detalii suplimentare. De exemplu, atunci când se oferă un răspuns greșit, nota poate conține indicații asupra sursei în care poate fi găsită informația corectă.

Administratorii mai au și posibilitatea de a crea notificări legate fie de un anumit curs, fie generale, prin care să îi înștiințeze pe cursanți de diversele evenimente care urmează să aibă loc. Notificările pot fi salvate pur și simplu, iar pentru a ajunge la destinatari trebuie să fie activate în prealabil. Cursanții primesc un mail cu detaliile care se doresc a fi transmise (numele evenimentului, adresa de mail a expeditorului, subiectul mesajului și textul propriu-zis al acestuia) înainte sau după ce are loc respectivul eveniment, în funcție de alegerea celui care l-a creat.

[ot-caption title=”” url=”http://www.elearning.ro/wp-content/uploads/2016/01/image5.png”]

[ot-caption title=”” url=”http://www.elearning.ro/wp-content/uploads/2016/01/image6.png”]

Aplicația Docebo este utilă pentru toți profesorii, educatorii sau trainerii care se află în căutarea unui sistem flexibil, gata să fie folosit oricând atât de la un calculator, cât și de pe tabletă. Prin utilizarea acestei soluții de e-learning este asigurat un proces de învățare permanent, interactiv și ușor de adaptat la nevoile fiecărui client în parte.

 

Surse:

http://talentedlearning.com/lms-reviews-docebo-lms/

http://reviews.financesonline.com/p/docebo/

https://www.getapp.com/hr-employee-management-software/a/docebo-e-learning/

https://www.docebo.com/knowledge-base/elearning-how-to-manage-score-and-feedback/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.