Platforma educationala Experior

0
6

Experior este o platforma educationala interactiva ce isi propune sa imbunatateasca performantele matematice ale elevilor de liceu si gimnaziu din Romania. Ea ofera acces la o biblioteca online cuprinzand lectii si articole, acoperind integral programa de invatamant pentru clasele 9-12 si in curs de extindere la clasele 7-8, dar si o larga varietate de probleme si teste, structurate pe categorii si nivele de dificultate, cu corectare in timp real si acces la rezolvari detaliate.

Platforma poate fi folosita atat ca resursa pentru activitati independente dupa orele de  clasa, ca instrument pentru profesori in planificarea de lectii si generarea de teste, dar si in organizarea activitatilor la ora cu ajutorul claselor virtuale.

Biblioteca online permite cautari dupa criterii (filtre) alese de utilizator, iar lectiile au asociate teste de verificare.

Testele online sunt de tip grila, structurate pe clase, nivele de dificultate si scop (lucrare sau test recapitulativ). Platforma ofera statistici cuprinzand gradul de acoperire a materiei pe clase, afisarea grafica a evolutiei dupa gradul de dificultate, durata testului si nota obtinuta.

Clasele virtuale au ca finalitate instruirea elevilor si in afara scolii si facilitarea unei mai rapide interiorizari a cunostintelor de catre acestia. In clasa virtuala, un profesor poate preda o lectie, administra un test, pune o intrebare generala sau unui anumit elev, da o tema, nota raspunsurile sau temele, accesa documentele clasei, actualizate automat. La randul sau, un elev poate arata tema, raspunde la o intrebare sau pune o intrebare la randul sau, pentru a-si clarifica nelamuririle, isi poate vedea testele si carnetul de note.

In modulul destinat profesorilor, acestia au posibilitatea de a-si usura si imbunatati activitatea la clasa prin realizarea mai usoara a proiectarii didactice si prin generarea de teste pe mai multe numere. Ei pot, de asemenea, sa propuna noi probleme sau articole in orice format, care vor fi acceptate si publicate, devnind astfel vizibile tuturor utilizatorilor, dupa revizuirea lor de catre echipa Experior si editarea intr-un limbaj comun.

Pe langa toate aceste facilitati, Experior isi propune sa devina o adevarata comunitate online, platforma permitand si comunicarea prin intermediul forumului si blogului.

Proiectul Experior este realizat de firma Arnia Software.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.