Solutia de eLearning de la SIVECO Romania este utilizata in 700 de scoli din Cipru

0
8

In cadrul proiectului au fost implementate platforma educationala nationala si continut digital educational pentru 13 materii.

Proiectul educational desfasurat de SIVECO Romania si HS DATA Ltd, in cadrul caruia 700 de scoli cipriote beneficiaza de o platforma integrata de eLearning si de continut educational digital, a fost finalizat. Anuntul a fost facut recent de Ministerul Educatiei si Culturii din Cipru, in cadrul unei conferinte la care au participat oficiali din cadrul institutiilor guvernamentale locale, reprezentanti ai consortiului de implementare si beneficiari ai proiectului.
 
Proiectul contribuie la dezvoltarea si modernizarea sistemului de invatamant cipriot, prin introducerea si cresterea gradului de utilizare a tehnologiei informatiei in procesul de predare/invatare, in invatamantul preuniversitar.
Proiectul a constat in livrarea catre Ministerul Educatiei si Culturii din Cipru a unei platforme integrate de invatare si colaborare, formata dintr-o suita de aplicatii de management educational si de colaborare, construite si deplin integrate cu cele mai moderne tehnologii. Solutia eLearning include: sistemul AeL de management al instruirii (LMS), care ofera suport pentru predare si invatare, testare si evaluare, administrare de continut si pentru monitorizarea procesului de formare si evaluare, suita AeL de aplicatii de colaborare, care permite elevilor sa comunice mai rapid si mai eficient, si portalul integrat bazat pe solutia Microsoft Learning Gateway.
Platforma integrata de eLearning pentru invatamantul preuniversitar din Cipru are ca beneficiari 130.000 de elevi, 150.000 parinti, 20.000 de profesori si 20 de administratori din 700 de scoli.
In cadrul proiectului a fost creat si implementat continut digital educational in scolile cipriote, respectand curricula si profilul cultural si educational national.
Continutul educational livrat in scoli acopera 13 materii: Matematica, Engleza, Fizica, Chimie, Franceza, Tehnologie, Notiuni de baza in Ingineria Mecanica, Electronica aplicata, Materiale de constructii si constructii, Arta aplicata, Arta decorativa, Turism, Tehnologia prelucrarii lemnului. Lectiile pun accent pe activitati practice, simulari interactive, experimente, toate menite sa dezvolte curiozitatea naturala si aplicabilitatea notiunilor teoretice, intr-un mediu virtual, securizat. Lectiile digitale au fost special concepute pentru a acoperi toate obiectivele specifice de predare si invatare pentru cele 13 materii.
Solutia livrata include 512 unitati de continut digital educational, totalizand peste 21.000 de obiecte individuale de invatare.
Doina Binig, Vicepresedinte Strategie si Sef Operational in cadrul SIVECO Romania, declara: “Echipa SIVECO Romania – alaturi de partenerul HS Data din Cipru – a reusit sa duca la bun sfarsit un proiect dificil, de interes national si a contribuit astfel la dezvoltarea si modernizarea sistemului educational din Cipru. Prin functionalitatile sale, solutia de eLearning AeL oferita de SIVECO Romania aduce beneficii importante sistemului educational preuniversitar din Cipru, cu efecte pozitive asupra procesului de predare si invatare. Din perspectiva statutului de producator de solutii de eLearning SIVECO Romania contribuie permanent la dezvoltarea mediului educational o cerinta a societatii bazate pe cunoastere. Finalizarea proiectului din Cipru este un nou exemplu de “best practice” care se adauga altor proiecte educationale majore dezvoltate de SIVECO Romania in tari de pe patru continente”.
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, realizand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
 
Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si anvergura.
 
Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
 
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.
 
Despre HS Data Ltd
HS DATA Ltd este unul dintre principalii furnizori de solutii tehnologice din Cipru. HS DATA Ltd furnizeaza din 1979 servicii de calitate de tehnologia informatiei pentru clienti din Cipru, din alte tari europene si din Orientul Mijlociu. Compania asigura solutii informatice si servicii pentru sectorul bancar, pentru educatie, pentru sectorul public si pentru companiile private. Printre partenerii strategici ai companiei se numara Microsoft si HP.


Filosofia companiei consta in stabilirea de relatii pe termen lung cu clientii si partenerii. Compania este auditata ISO 9001 2008, asigurand livrarea de solutii si servicii la un nivel inalt de excelenta.

Add
E-learning: sisteme si solutii personalizate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.