O noua distinctie europeana de referinta pentru Proiectul SEI (Sistem Educational Informatizat)

  0
  9

  SIVECO Romania a obtinut premiul European IT Excellence 2008 la categoria Independent Software Vendors (ISV) – Vertical Market, pentru contributia la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din RomaniaPremiile European IT Excellence 2008 sustinute de prestigioasa publicatie IT Europa, premiaza anual cele mai eficiente solutii software destinate organizatiilor comerciale si guvernamentale. Calitatea implementarii si impactul proiectului SEI (Sistem Educational Informatizat) au constituit principalele argumente prin care SIVECO Romania a reusit sa se impuna in cadrul galei European IT Excellence Awards 2008, obtinand o noua si importanta distinctie europeana.

  “Solutia de eLearning dezvoltata de SIVECO Romania in cadrul proiectului SEI initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, este un exemplu pozitiv de implementare a unui sistem de management al continutului multimedia adaptat unui mediu educational dinamic” a declarat John Chapman, organizator al premiilor si Director Editorial al publicatiei IT Europa. “Juriul a fost impresionat in mod special de anvergura acestui proiect implementat in peste 4500 de scoli si licee si de impactul pozitiv inregistrat in procesul de invatare al elevilor.”

  49 de companii au reprezentat la Frankfurt cele 16 tari ale caror proiecte de succes au intrunit conditiile juriului, ajungand in etapa finala.

  Nominalizata la doua dintre categoriile competitiei, SIVECO Romania marcheaza o participare importanta si notabila a tarii noastre la un eveniment ce isi propune recunoasterea rolului crucial pe care distribuitorii de software si solutii il joaca in evolutia spatiului european.

  Printr-o descriere detaliata, ce a trecut prin toate etapele proiectului si a surprins toate beneficiile pe care solutia de eLearning AeL le-a adus sistemului de invatamant romanesc, SEI a obtinut voturile juriului si a devansat in finala proiectele propuse de edge IPK din Marea Britanie si Wipro Technologies din India.

  Recunoasterea obtinuta in cadrul European IT Excellence Awards 2008 este pentru noi o onoare si in acelasi timp, o mare bucurie, certificand inca o data capacitatea pe care SIVECO Romania o are in a aduce solutii reale societatii, nelimitate spatial si viabile pentru orice locatie de pe glob. Bucuria vine din a vedea cum un proiect educational romanesc a devenit o poveste de succes la nivel international, nelipsit de la majoritatea evenimentelor de profil”, declara Stefan Morcov, Line of Business Senior Director, SIVECO Romania.

  In selectia celor mai performante proiecte inscrise, juriul a avut in vedere, in mod special, impactul asupra utilizatorilor dar si capacitatea proiectului de a reprezenta un „exemplu de buna practica” la nivel european. Proiectul SEI s-a remarcat prin gradul inalt de complexitate si prin efortul apreciabil pe care l-a presupus – de la dotarea scolilor cu echipamente si continut educational multimedia, pana la monitorizarea utilizarii laboratoarelor AeL, formarea si perfectionarea profesorilor.

  Crearea si dezvoltarea de continut educational interactiv a devenit un domeniu de referinta pentru SIVECO si un pas important pe care Romania il face catre societatea cunoasterii. Modelul de succes al proiectului SEI este acum preluat de tot mai multe sisteme educationale din lume, deoarece solutiile de eLearning sprijina accesul liber si egal la educatie si cultura”, declara Stefan Morcov, Line of Business Senior Director, SIVECO Romania.

  Printre castigatorii celorlalte sectiuni s-au numarat companiile: Appear Networks, Xtract Ltd, Aldata Solution, jMind Consultancy, INFOTHENA, IBS, Fordway Solutions Ltd, Controlware Communications, Northdoor plc, vc-net, Care Telecom, Excell Group, Central Telecom, Esprinet si EMC.

  Despre IT Europa

  IT Europa este lider in furnizarea de stiri, analize si informatii strategice referitoare la piata europeana de IT si la principalele canale care o deservesc. Editeaza publicatiile 8020 EUROPA, Channel Business Solutions si newsletterul IT Europa. IT Europa realizeaza de asemenea o serie de studii si organizeaza conferinte europene in domeniul IT si al telecomunicatiilor. Pentru mai multe detalii vizitati: www.iteuropa.com.

  Despre SEI

  Sistemul Educational Informatizat (SEI) este un program complex dezvoltat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), al carui obiectiv de baza il reprezinta sustinerea procesului de predare/invatare in invatamantul preuniversitar cu ajutorul  sistemelor informatice.

  Programul sprijina obiectivele reformei educationale in conformitate cu strategiile europene eEurope 2005 si i2010, si este parte a initiativei europene eLearning.

  Sistemul Educational Informatizat – SEI, a carui coloana vertebrala este solutia de eLearning AeL, promoveaza folosirea calculatoarelor in clasa, direct de catre elevi sub coordonarea profesorilor. In prezent peste 6800 de unitati din invatamantul primar si gimnazial din Romania beneficiaza de laboratoare si solutii informatizate. Profesorii au acces la platforma educationala informatizata AeL, iar continutul educational dezvoltat de SIVECO Romania, include 1700 de lectii multimedia interactive si insumeaza peste 8500 de momente individuale de invatare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.