Carolling in Europe, un proiect european online de succes

  0
  9

  Noul program eTwinning – măsură acompaniatoare Comenius, care poate fi implementat la noi din octombrie 2007, aduce primele premii României.

  Unul din programele de curând lansate în România este eTwinning, măsură acompaniatoare pentru deja cunoscutul Comenius, care constă în realizarea de proiecte educaţionale cu ajutorul internetului şi a noilor tehnologii.

  În octombrie 2007 am început proiectul "Carolling in Europe" ("Cu colinda prin Europa") împreună cu elevii interesaţi de la cele două şcoli la care predau.

  În scurt timp, am găsit pe site-ul www.etwinning.net 14 şcoli europene care mi-au apreciat ideea şi am şi început să lucrăm. Realizam un blog care conţinea materiale originale ale elevilor noştri ilustrând modul cum se petrece Crăciunul în fiecare ţară din proiect. Copiii au fost pur şi simplu cuceriţi de acest proiect, mai ales că au avut şi oportunitatea de a intra în contact direct cu elevi din alte şcoli europene. Proiectul a fost un adevărat succes, neaşteptat de nici unul dintre parteneri. Am lucrat cu sufletul şi cu mintea şi am creat mica noastră lume unde originalitatea şi comunicarea interculturală au fost la ele acasă. Pe măsură ce proiectul a luat amploare, din ce în ce mai multe persoane ne vizitau pagina. Ataşând o aplicaţie numită "hits’ map" la blog, am reuşit să observăm că aveam vizitatori din douăzeci de ţări din Europa şi trei din America de Nord, în total vreo optsprezece mii. Nu este rău pentru un blog şcolar. Numărul încă mai creşte şi astăzi şi primim felicitări din toată lumea.

  În curând au venit şi premiile: Certificatul Naţional de Calitate şi mai recent, cea mai mare distincţie posibilă în astfel de proiect, Certificatul European de Calitate. Alte trei ţări din proiect au mai primit aceste distincţii, iar celelalte aşteaptă decizia agenţiilor lor naţionale.

  Au participat şcoli din Italia, Irlanda, Austria, Islanda, Polonia, Marea Britanie, Lituania, Slovenia şi Spania, în total cincisprezece. S-au postat desene, articole, povestiri, colinde, scrisori şi diplome pentru Moş Crăciun, reţete tradiţionale şi fotografii, toate creaţii ale elevilor noştri şi toate despre Crăciun. Am văzut acest proiect ca pe o celebrare a spiritului Crăciunului, elevii noştri transmiţând mesaje de bucurie şi pace, alături de urările tradiţionale în toate limbile.

  Vă invităm pe toţi să vizitaţi blogul nostru la carollingineurope.wordpress.com şi să ne ţineţi pumnii pentru marile premii eTwinning 2008 la care vom concura în luna octombrie a.c.

  De curând, o parte dintre parteneri am hotărât să continuăm colaborarea cu un nou proiect început deja pe traditionsacrosseurope.wordpress.com.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.