Memorandum Romania ADL Partnership Lab

0
5

Departamentul pentru Invatamant Distribuit Avansat la Distanta al Universitatii Nationale de Aparare Carol I a semnat Memorandumul de cooperare cu ADL Initiative, cel mai important organism din domeniul Elearning.

Semnarea Memorandumului de cooperare cu ADL Initiative de către Departamentul pentru Învăţământ Distribuit Avansat la Distanţă al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I” reprezintă un eveniment important şi pentru fenomenul eLearning din România, pentru că un memorandum de cooperare între o instituţie care furnizează standarde la nivel mondial pentru industria eLearning şi o universitate românească este o premieră absolută.

ADL (Advanced Distributed Learning) Initiative (www.adlnet.gov) a fost înfiinţat în anul 1997 cu scopul de a standardiza şi moderniza metodele de management al studenţilor, de creare şi distribuire de conţinut educaţional în format digital destinat educaţiei şi instruirii. ADL Initiative a dezvoltat Scorm si ADL Registry. Aceste standarde de conţinut digital au fost implementate de către toate platformele elearning importante (Moodle, Ilias, Blackboard, etc.), de către toţi producătorii de software educaţional (inclusiv Adobe şi Microsoft) şi nu în ultimul rând au fost acceptate şi sunt susţinute de instituţiile academice.

Departamentul pentru Învăţământ Distribuit Avansat la Distanţă (http://adl.unap.ro) a devenit cel de-al şaptelea partener acreditat din lume, respectiv al treilea din Europa. Criteriile de performanţă şi profesionalism ce trebuie dovedite pentru a obţine acest statut sunt deosebit de înalte. Din acest moment se va trece la consolidarea acestui parteneriat prin dezvoltarea de proiecte comune şi participarea la cercetări privind standardele de conţinut digital SCORM 2004 respectiv CORDRA.

Laboratorul ADL din România (www.adlnet.gov/colabs/romania) doreşte să colaboreze cu ADL Initiative pentru dezvoltarea de cadre de lucru şi standarde tehnice atât în context naţional cât şi internaţional, cu participare din partea administraţiei, industriei şi cadrelor academice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.