eLearning-ul, o piata de 52,6 miliarde de dolari

0
9

Intr-o lume in care educatia este strans legata de utilizarea calculatorului, 776 de milioane de tineri si adulti, adica 16% din populatia lumii, nu au acces la resurse IT

eLearning-ul cunoaste o dezvoltare din ce in ce mai accelerata in invatamantul preuniversitar si universitar. Un studiu recent realizat de specialistii de la Global Industry Analysts (SUA) estimeaza ca pana in anul 2010, piata de eLearning la nivel mondial va depasi 52,6 miliarde de dolari.
 
Cu toate acestea, intr-o lume in care educatia este strans legata de utilizarea calculatorului, 776 de milioane de tineri si adulti -adica 16% din populatia lumii – nu au acces la resurse IT si nici posibilitatea de a acumula notiuni de baza in acest domeniu, conform unui raport publicat recent de UNESCO “Education for all – Overcoming inequality: why governance matters”.
 
Daca pana in prezent accentul in sistemul educational universitar si preuniversitar s-a pus pe integrarea tehnologiei in sala de clasa, centrul de greutate s-a mutat spre programe care au drept obiectiv sporirea cunostintelor elevilor si profesorilor in ceea ce priveste utilizarea calculatorului, a platformelor de eLearning si a softului educational personalizat. In Romania 12.000 de scoli beneficiaza de laboratoare IT dotate cu platforma de eLearning AeL si 3.700 de lectii interactive AeL, iar peste 140.000 de profesori au participat la programe de instruire ce urmaresc integrarea tehnologiei in procesul educational. Sistemul educational romanesc a facut pasi semnificativi pentru asigurarea accesului la resurse educationale atat pentru elevi cat si pentru profesori, avand insa in continuare de parcurs etape importante in aceasta directie.
 
La ora actuala solutiile educationale, la fel ca si intreaga industrie ce deserveste educatia prezinta un grad de complexitate foarte pronuntat. Proiectele de anvergura presupun solutii complete ce sunt rezultatul unor parteneriate intre jucatorii importanti de pe aceasta piata, iar SIVECO Romania este deja un nume consacrat la nivel international, furnizand componente si chiar solutii integrate educationale in Europa, Asia si Africa”, a declarat Stefan Morcov, Vice Presedinte eLearning, SIVECO Romania.
 
In ceea ce priveste solutiile de eLearning ce se adreseaza companiilor, tendinta este catre programe de instruire la cerere, ce se bazeaza pe nevoile particularizate ale utilizatorilor, pe colaborare si partajarea de resurse. Deoarece pe timp de criza bugetele de training scad iar organizatiile nu isi mai permit cursuri de instruire costisitoare, acestea au nevoie de eficientizarea programelor de formare. Implementarea de sisteme de eLearning moderne, care includ cursuri si continut educational performant, aduce beneficii relevante.
 
 
Despre SIVECO Romania
 
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta – OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 17 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.