MCSI lanseaza apelul de proiecte pentru E-Educatie

0
4

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale anunta lansarea pe 23 noiembrie a apelului de proiecte pentru operaţiunea 3.2.3: „Susţinerea implementării de aplicaţii de E-Educaţie şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar” din Domeniul Major de Intervenţie 2 „Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice”.

Scopul principal al acestei operaţiuni constă în dezvoltarea sau extinderea unei platforme care să permită furnizarea de materiale într-o ordine secvenţială şi logică pentru a fi asimilate de cursanţi în manieră proprie, fără a constrânge, în mod expres, agenţii activităţii la coprezenţă sau sincronicitate.

Ghidul solicitantului va fi publicat in varianta finala, la adresa www.fonduri.mcsi.ro, Sectiunea Ghidurile Solicitantului/ Apeluri deschise. Acesta detaliaza criteriile specifice care trebuie indeplinite de potentialii beneficiari si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor.

Suma totala alocata acestui apel de proiecte este de aproximativ 83 milioane lei.

Operaţiunea 3.2.3, Susţinerea implementării de aplicaţii de E-Learning are ca beneficiari, autoritatile administraţiei publice centrale si locale, parteneriate între autorităţile publice centrale, precum si asociaţii de dezvoltare intercomunitară, Universităţi publice acreditate.

Mărimea maximă a grantului la nivel central este de 15.000.000 lei si 5.000.000 lei  la nivel local.

Rata maximă de co-finanţare este de:

  • 100% pentru ordonatorii de credite finanţaţi integral de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, bugetul asigurărilor pentru şomaj, după caz;
  • 98 % pentru celelalte categorii de solicitanţi eligibili.

Perioada indicativa de inregistrare a proiectelor este 23 noiembrie 2009 – 23 ianuarie 2010.
Inregistrarea on-line se va realiza la adresa de Internet: www.fonduri.mcsi.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.