Liceele din România pot fi dotate cu laboratoare inteligente prin PNRR

Data:

Laboarele inteligente reprezintă o parte importantă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acestea oferă acces elevilor la resurse educaționale performante, contribuind astfel la crearea unor programe educative moderne și îmbunătăţirea calităţii învăţării. SMART LAB-urile oferă un set diversificat de tehnologii și resurse care permit elevilor să exploreze conținuturi variate, să se adapteze rapid schimbărilor și să se dezvolte intelectual. Acestea reprezintă o uriașă oportunitate pentru toate persoanele implicate în educație, atât elevii cât și profesorii.

SMART LAB-urile vor permite tuturor cadrelor didactice și elevilor să lucreze cu echipamente performante, optimizate pentru a le asigura o experiență de învăţare-evaluare accesibiă și favorabiă incluziunii.

Fiind dotat cu echipamente digitale, laboratorul inteligent oferă o nouă modalitate de educare, folosind tehnologia pentru a-i ajuta pe elevi să învețe și să se dezvolte. Procesul de învățare este centrat pe elev și include interactivitate, creativitate și dezvoltarea abilităților sociale ale copiilor. Prin încurajarea înțelegerii noțiunilor predate, elevii pot asimila mai ușor informațiile, evitându-se astfel memorarea mecanică.

Din cei 60.000 de euro puși la dispoziție pentru fiecare unitate de învățământ în parte, minim 50% din buget este alocat pentru trunchiul comun. Acesta poate cuprinde o tablă interactivă, o imprimantă 3D, un scanner 3D fix, un robot cu braț multifuncțional, kituri robotice, creion 3D, ochelari de realitate virtuală VR/AR, cameră videoconferință, sistem sunet, un sistem desktop cu monitor sau sistem all-in-one sau laptop, cameră de documente. Restul bugetului poate fi alocat pentru laboratoare virtuale, platforme e-learning, laboratoare de lingvistică, sisteme integrate de pregătire practică cu instrumentație virtuală, software multimedia, module de învățare robotică, alte software-uri și echipamente digitale educaționale integrate specifice.

Acest program îi ajută pe elevi să îşi îmbunătăţească abilităţile în domeniul digital, să îşi dezvolte gândirea analitică şi critică, precum și creativitatea, iniţiativa și aptitudinile de proiectare și programare tehnologică, conform obiectivelor programului.

Platformele de e-learning reprezintă o componentă esențială pentru a oferi fiecărui elev din școală accesul la cunoștințe și educație. Cu ajutorul acestor instrumente digitale de învățare, profesorii își pot extinde aria de acoperire, indiferent de materia pe care o predau, prin distribuirea ușoară a materialelor în format digital.

Termenul de depunere a cererilor de finanțare este până la 1 martie 2023. Dacă ai nevoie de ajutor în găsirea soluțiilor complete pentru această linie de finanțare contactează-ne accesând link-ul următor: https://www.elearning.ro/oferta-de-preturi-solutii-de-elearning-personalizate

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...