In decurs de numai o luna, proiectul ”Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii” obtine a doua medalie, intr-o competitie internationala majora.
Pentru viziunea si inovatia pe care le aduce in procesul modern de invatare, proiectul „Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii”, implementat de catre Ministerul Educatiei Nationale, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa, in parteneriat cu SIVECO Romania si Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”, a cucerit medalia de argint la categoria „Most innovative new learning hardware or software product”, la Gala E-Learning Awards de la Londra.
O dubla performanta, pentru ca nu este prima oara cand proiectele dezvoltate de SIVECO Romania si partenerii sai primesc recunoasterea internationala la E-Learning Awards – in 2010, proiectul Sistem Educational Informatizat (SEI) a castigat medalia de aur. Totodata, nu este prima medalie obtinuta de proiectul „Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii” – in aceasta toamna, la Dubrovnik, i-a fost decernata medalia de aur in cadrul competitiei International Project Management Association (IPMA).
Tehnologia tip multi-touch motiveaza elevii sa invete eficient
Proiectul incorporand tehnologia tip multi-touch a fost realizat in totalitate cu expertiza, know-how si tehnologie romaneasca.
Inlocuind monitoarele clasice, sistemele multi-touch pot fi folosite cu succes in orice domeniu, dar mai cu seama in educatie, asa cum o demonstreaza acest proiect. Scopul acestei solutii este de a imbunatati colaborarea intre elevi si profesori, de a angaja elevii in activitati de grup, de a-i motiva sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii. Lectiile desfasurate cu ajutorul acestor instrumente si continuturi interactive se dovedesc de un real succes, deoarece imbina toate elementele ce duc la o invatare eficienta.
„Prin aceasta noua recunoastere, am demonstrat ca o echipa romaneasca face proiecte considerate printre cele mai bune din lume. Acest premiu este in egala masura opera partenerilor de proiect: UMPFE, UNAP, formatori, creatori de curriculum, ghiduri, studii de impact si alte materiale, scenaristi, profesori, cercetatori, specialisti IT din Romania”, a spus Radu Jugureanu, eContent Manager in cadrul SIVECO Romania.
Este a doua medalie intr-un concurs international de referinta pe care acest proiect o castiga, in decurs de o luna. La inceputul lunii octombrie, i-a fost acordata medalia de aur in cadrul competitiei International Project Management Association (IPMA), la categoria proiectelor de dimensiuni medii. „Proiectele voastre schimba mentalitati”, spunea un membru al juriului al campionatului mondial al proiectelor de orice tip (nu doar de IT sau educatie).
Despre E-Learning Awards
Anul acesta, in competitia desfasurata la Londra au fost acceptate peste 200 de produse de eLearning din sectorul public, privat si din sectorul organizatiilor neguvernamentale din toata lumea. Cele mai bune 40 de proiecte au fost recompensate la categoriile Best e-learning project – private/non for profit sector, Excellence in the production of learning content – for public/not-for-profit/private sector, Best use of mobile learning, Best use of social media for learning, Best use of e-learning to ensure compliance with external regulations or internal policies, Best learning game, simulation or virtual environment, Best online distance learning programme, E-learning team/designer of the year, e.learning age outstanding contribution award si e.learning age outstanding learning organisation award.
Interesul pentru premiile eLearning initiate de Bizmedia Ltd (http://elearningage.co.uk/awards.aspx) a crescut constant in ultimii 8 ani, capatand o amploare si un nivel de referinta pentru eLearning la nivel mondial.
Aceasta nu este prima medalie a informaticienilor romani la exclusivista competitie internationala E-Learning Awards, care recompenseaza din 2005 excelenta in utilizarea tehnologiei in educatie. Compania SIVECO Romania a castigat, in 2010, Medalia de Aur pentru Sistemul Educational Informatizat (SEI), distinctie prestigioasa obtinuta la cea mai disputata categorie, „Best e-learning project securing widespread adoption”.
Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitattii Statelor Independente.
Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.
Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.
Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.
De-a lungul celor peste 21 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.