Exercitii la minut: pentru orele de limbi straine

0
10

Vă propunem două programe pentru realizarea de exerciţii printr-o metodă foarte simplă. Prima ofertă este de la Institutul Goethe şi se numeste „Übungsblätter selbst gemacht”. Cea de-a doua este o ofertă a Universitatii Nothingham care a iniţiat un instrument foarte util profesorilor de limbi străine şi nu numai acestora

Prima ofertă este de la Institutul Goethe şi se numeste "Übungsblätter selbst gemacht". Cum se procedează?
Textul/ materialul personal sau unul preluat din web se introduce prin "copiază şi lipeşte" Kopieren und Einfügen într-o fereastră. După acest demers în funcţie de tipul de exerciţiu pe care doriţi să-l realizaţi există mai multe opţiuni: "completaţi spaţiile goale", "ordonati fragmentele de text" sau "puneti textul in ordinea logică". Foaia de lucru se poate realiza şi  printa prin opţiunea Übungsblatt erstellen.

Link-ul direct :
http://www.goethe.de/lhr/prj/usg/deindex.htm

Cea de-a doua este o ofertă a Universitatii Nothingham care a iniţiat un instrument foarte util profesorilor de limbi străine şi nu numai acestora.Pentru limbile engleză, germană, franceză , spaniolă, portugheză, rusă se pot alcătui exerciţii online după acelaşi principiu al introducerii textului în fereastră, se selectează limba respectivă, se copiază un text (max. 300 cuvinte). Se pot alege părţile de vorbire care sunt în atenţia profesorului şi se selectează tipul de exercţiu urmărit. Există un icon, un buton orange sus dreapta unde apar diacriticele şi, în funcţie de limba în care se concepe exercţiul, se selectează aceste caractere speciale.

Link-ul direct :
http://vsac.cele.nottingham.ac.uk/~ccztk/mfl/pos_standalone_general.php

Surse:
http://cornelia.siteware.ch/blog/wordpress/
http://screenr.com/92h
http://screenr.com/KUh

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.