Seminariile eTwinning

0
8

Patricipantii la actiunea eTwinning pot beneficia de diferite oportunitati de formare profesionala, printre care si seminariile online. Acestea se desfasoara în serii de câte 8-14 zile si sunt dedicate unor teme diverse. Pot participa toate cadrele didactice din comunitatea eTwinning, iar înscrierea se face cu aproximativ 1 saptamâna înainte de seminar, printr-un link disponibil pe desktop.

Un seminar este un curs intensiv menit a familiariza participantii cu un anumit subiect si a-i incuraja în a afla mai multe pe tema respectiva. El ajuta la diversificarea competentelor si stimularea de noi idei si legaturi între participanti, datorita caracterului sau colaborativ si aspectului de retea sociala al platformei utilizate.

Seminariile sunt moderate de catre un specialist. Ele cuprind cateva zile de activitati practice si discutii, urmate de alte zile de reflectie si consolidare prin activitate independenta. Ele nu implica alocarea unor resurse mari de timp, iar materialele sunt on-line si pot fi accesate oricând. La incheierea seminarului, cursantii primesc un certificat de participare.

Prima serie de seminarii a avut loc in lunile octombrie – noiembrie 2009 si a cuprins: Podcasturile in cadrul orelor de creativitate, Utilizarea creativa a instrumentelor media, Sa exploram creativitatea si Eurigramele si gandirea creativa.  Actuala serie, inceputa in ianuarie, are ca teme: Raliul virtual Grand Prix, Idei eTwinning pentru matematica, Inteligentele multiple- o provocare în eTwinning, Construirea unui proiect de succes, Abordari eTwinning pentru scolile primare,  Instrumente pentru eTwinning, Utilizarea Web 2.0- eTwinning si colaborare.

Participarea cadrelor didactice din Romania la ambele serii de seminarii este notabila.

Mai multe amanunte la http://learninglab.etwinning.net/web/guest/home si pe portalul eTwinning, la sectiunea "Formare profesionala".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.