E-learning Training Needs Survey/ Studiu privind necesitatea instruirii de tip elearning

0
6

Facilităţile oferite de tehnologiile eLearning nu sunt folosite la maxim în şcolile gimnaziale în principal datorită faptului că resursele hardware şi software sunt limitate, iar conţinutul de învăţare nu este disponibil în format electronic. Tendinţele europene de dezvoltare în domeniul eLearning au fost transpuse în practică şi la nivel naţional prin diverse programe de finanţare. Prezentul studiu se referă la necesitarea instruirii de tip eLearning în rândul profesorilor care predau în ciclul gimnazial şi se adresează cadrelor didactice care provin din diferite medii culturale ale lumii.

Studiul privind necesitatea instruirii de tip elearning este dezvoltat de către Nazime Tuncay (Near East University, Computer Education and Instructional Technologies, Doctorand) şi Assoc.Prof. Hüseyin Uzunboylu (Near East University, Computer Education and Instructional Technologies, Sef catedră), si este distribuit cu sprijinul Advanced Technology Systems (http://ats.com.ro). În prezent, studiul este în desfăşurare în Anglia, România, Cipru de Nord şi Turcia.

Chestionarul este alcătuit dintr-un număr de 63 de întrebări, dintre care 7 de identificare a respondentului, 53 tip grilă şi 3 tip comentariu. Întrebările de tip grilă privesc gradul de utilizare a echipamentelor hardware si a aplicatiilor care sustin mediul elearning, respectiv tipuri de sisteme de operare, procesare de texte, imagini si sunete, aplicaţii de calcul tabelar, sisteme de management al cursurilor, sisteme de management al cunoştinţelor, accesul la Internet si la facilitatile pe care acesta le pune la dispozitie, inclusiv prin dezvoltarea tehnologiilor mobile.

Completarea chestionarului durează aproximativ 10 minute. Toate răspunsurile pe care le veţi da, respectă principiul confidenţialităţii şi vor fi utilizate doar în scopul acestui studiu.

Vă suntem recunoscători pentru participare!

 

Chestionar in Limba Engleză:

http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=sNJLiptFPN7EC_2bWAKuczNQ_3d_3d

Chestionar in Limba Română:

http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=2lzjqpkK6MwsFaN6uPCBDg_3d_3d

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.