Cele mai importante proiecte din lume desemnate de Asociatia Internationala de Project Management provin din China, Polonia, Marea Britanie si Romania

  0
  3

  Sistemul Educational Informatizat din Romania este considerat a fi una dintre cele mai importante realizari din lume in domeniul managementului de proiect. Orasul polonez Cracovia  a fost recent  gazda Galei de decernare "International Project Excellence Awards".

  Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) incurajeaza obtinerea de performante in dezvoltarea si implementarea proiectelor de anvergura.

  Prin acordarea de premii echipelor ce participa efectiv la crearea acestor proiecte inovative, IPMA urmareste sa dea un exemplu privind excelenta in management.

  Juriul international IPMA, care are in componenta sa profesionisti cu reputatie mondiala in project management, a desemnat ca finaliste pentru 2007 sase realizari la nivel mondial. Cele mai importante proiecte din lume desemnate de IPMA provin din China (3), Polonia (1), Marea Britanie (1) si Romania (1).

  Rigurozitatea implementarii si succesul obtinut in domeniul informatizarii sistemului educational romanesc a impresionat juriul IPMA, care recomanda proiectul SEI – Sistem Educational Informatizat, realizat de SIVECO Romania si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului din Romania drept unul dintre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.

  Proiectul SEI a debutat in anul 2001 avand ca principal obiectiv sustinerea procesului de predare-invatatare in invatamantul preuniversitar cu ajutorul sistemelor informatice. In cadrul acestui program au fost instruiti peste 75.000 de profesori, iar 3 milioane de elevi din peste 4800 de scoli si licee din Romania beneficiaza de 1700 de lectii multimedia ce acopera 14 materii.

  Numarul mic de proiecte alese subliniaza inca o data valoarea exceptionala a SEI-programul national de informatizare a invatamantului preuniversitar romanesc, confirmand pe deplin calitatea specialistilor de la SIVECO Romania in project management. Statutul de finalist reprezinta o reusita extraordinara in conditii de competitivitate maxima, SIVECO Romania intrand astfel in clubul foarte restrans al companiilor care dezvolta proiecte de talie mondiala cu management de excelenta.

  "Nominalizarea proiectului SEI la premiile acordate de Asociatia Internationala de Project Management, ne onoreaza in mod deosebit. Dupa ce in 2005 lectiile dezvoltate de noi au luat locul I la Mondialele IT de la Tunis, iar SEI a fost apreciat in repetate randuri ca un proiect de referinta in Europa pentru eGovernment, statutul de finalisti la IPMA Awards aduce o recunoastere in plus a capacitatii specialistilor din SIVECO Romania de a dezvolta, implementa si optimiza programe educationale competitive pe plan international. Noi consideram ca avem cei mai buni project manageri din lume pentru acest tip de proiecte", a declarat Irina Socol, director general al SIVECO Romania.

  Despre IMPA

  Fondata in 1967, Asociatia Internationala de Project Management, (IPMA), este o federatie globala de societati nationale de project management care servesc nevoile specifice ale fiecarei tari in limba ei nationala. IPMA este o organizatie umbrela care le reprezinta la nivel international. Astazi IPMA cuprinde 45 de asociatii membre, raspandite in Africa, Asia, Europa si cele doua Americi. Programul de Certificare in Project Management de Nivel 4 continua sa se dezvolte, peste 50,000 de specialisti obtinand deja Certificarea IPMA. IMPA acorda anual premii echipelor care pot dovedi ca au obtinut realizari importante in domeniul project managementului. IMPA isi mentine  prezenta continua in arena globala de project management gazduind in mod regulat simpozioane, seminarii pentru experti si un congres anual.

  Despre SIVECO Romania

  Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este cea mai importanta firma producatoare de software din Romania, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
  SIVECO Romania detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health, executa proiecte informatice majore, dezvolta la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrate cu alte sisteme.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.