Beneficiile utilizării platformei TIMLOGO în terapia logopedică

0
11
În fiecare zi tehnologia pătrunde în aproape toate domeniile de activitate cunoscute. Datorită ei putem accede la zone nestudiate până în acest moment, putem face simulări ale unor fenomene, obiecte sau acțiuni abstracte, dificil de înțeles. Și cum logopedia a devenit un domeniu indispensabil, mai ales într-o societate în care tulburările de vorbire sunt tot mai frecvente, iar copiii, încă de la vârste fragede, sunt din ce în ce mai pasionați de tehnologie, dezvoltarea unor platforme sau aplicații destinate terapiei logopedice a devenit aproape obligatorie.

Din acest motiv a luat naștere TIMLOGO – platforma educațională ce îmbină cu succes metodele și pașii terapiei logopedice clasice, cu stilul dinamic și interactiv al softurilor educaționale.

Platforma TIMLOGO nu înlocuiește intervenția specialistului logoped, ci o completează, permițându-i acestuia să diversifice activitățile din cabinet sau chiar să reia anumite exerciții, sub o altă formă.

Încă de la accesarea unui modul din platforma TIMLOGO, se pot observa beneficiile pe care aceasta ni le oferă:

  • În secțiunea pentru copii, utilizatorului i se oferă un cadru „de poveste”, în sensul că tot conținutul specific este dezvoltat în jurul unei povești și a unor personaje. Astfel, utilizatorul se indentifică cu personajul prin prisma tulburării sale de limbaj și își dorește să vada evoluția acestuia, motiv pentru care își dorește să parcurgă toți pașii din cadrul unui modul. De asemenea, copilul are posibilitatea să corecteze, împreună cu personajul, sunetul deficitar.

Alegerea unui cadru natural de desfășurare a acțiunii – pădurea – și a personajelor din rândul animalelor, creează o atmosferă prietenoasă și foarte apropiată de lumea copilăriei, în care este bine dezvoltat interesul pentru animale și natură, în general.

  • Un alt aspect important al platformei TIMLOGO îl reprezintă elementele grafice care susțin și completează atât povestea în sine, cât și exercițiile specifice terapiei logopedice. Paleta coloristică, decorurile diverse, stilul grafic, scurtele animații ale personajelor sunt motivante și stimulante pentru copii, reușind să capteze atenția acestora în scopul dorit de logoped sau părinte.
  • Utilizarea tehnologiei în terapia logopedică este benefică și datorită funcționalităților pe care platforma TIMLOGO le oferă utilizatorului – posibilitatea de a înregistra sunetul, silaba sau cuvântul dorit, de a-și asculta și salva propria înregistrare și de a face o autoevaluare a pronunției proprii, copilul validându-se singur.

Pe de altă parte, în celelalte activități în care nu există butoane de autovalidare, utilizatorul primește feedback permanent, în funcție de alegerea făcută de acesta.

  • Reluarea activităților ori de câte ori utilizatorul dorește, atât în cabinetul logopedului, cât și acasă, împreună cu un membru al familiei, reprezintă un factor important în ameliorarea sau recuperarea tulburărilor de limbaj.

Platforma TIMLOGO este prietenoasă, intuitivă și oferă utilizatorilor posibilitatea de a învăța prin joc sau prin alte activități interactive, motiv pentru care reprezintă un instrument important în activitatea de terapie a limbajului pe care specialistul o desfășoară în cabinet, dar și în activitatea de consolidare, pe care pacientul o continuă acasă.

Mai multe detalii despre platforma logopedică Timlogo găsești aici –> Descoperă cea mai mare platformă de logopedie din România – TIMLOGO