Conferințele de eLearning CNIV & ICVL 2018 la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

0
12
A fost lansat apelul la contribuții pentru pentru ediția a XVI-a a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual (CNIV) și ediția a XIII-a a International Conference on Virtual Learning (ICVL) – New Technologies in Education and Research.

Anul acesta, proiectele educaționale și de cercetare ICVL și CNIV, cu tradiție la Universitatea din București, sunt organizate de Universitătea din București, în parteneriat cu Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Evenimentele vor avea loc în perioada 26-27 octombrie 2017, la Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti din cadrul Universității ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Evenimentele din cadrul proiectelor educaționale și de cercetare CNIV și ICVL 2018 sunt dedicate Centenarului Marii Uniri. În cadrul Concursului CNIV „Proiecte & Software” sunt anuțate 4 Premii de creativitate „Centenarul Marii Uniri de la 1918” acordate pentru elaborarea de lecții interactive privind evenimentele, acțiunile, aspectele înfăptuirii actului de la 1 Decembrie 1918. De asemenea, pe lângă volumele de lucrări publicate ale celor două conferințe, se va publica lucrarea „Informatica în România. Apariție, evoluție și dezvoltare”.

Secțiuni pentru proiectul ICVL: Models & Methodologies (M&M); Technologies & Virtual Laboratory (Tech); Software Solutions (SOFT); „Intel® Education” – Innovation in education and research (IntelEdu)

Secțiuni pentru proiectul CNIV: A(Cercetare, dezvoltare) – Metodologii, Tehnologii Virtual Learning şi Virtual Reality – implementare şi aplicaţii; B(Proiecte şi aplicaţii) – Software Educaţional în învăţământul universitar; C(Proiecte şi aplicaţii) – Software Educaţional în învăţământul preuniversitar; (Proiecte şi aplicaţii) – D”Intel® Education”- Inovare în educaţie şi cercetare; E(Strategii, Obiective, Calitate) – Training și Management Educațional

Persoanele interesate să participe la cea de-a XIII-a ediție a International Conference on Virtual Learning pot trimite lucrări până la data de 30 august 2018, iar cele interesate să participe la ediția a XVI-a a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual (CNIV) pot trimite lucrări până la 1 octombrie 2018. Formularele de înscriere sunt disponibile aici și aici.

Proiectele CNIV & ICVL au fost organizate până în anul 2006 la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, iar apoi, în parteneriat cu universități de prestigiu din România – Constanţa (2007, 2008), Iaşi (2009), Târgu-Mureş (2010), Cluj-Napoca (2011), Brașov (2012), București (2013 și 2014), Timișoara (2015), Craiova (2016), Sibiu (2017) și Alba-Iulia (2018). Turneul Conferinţelor poate fi consultat aici.

Mai multe detalii despre ICVL – New Technologies in Education and Research și despre CNIV pot fi consultate aici și aici.