ASUR oferă cinci laboratoare de informatică în cadrul unui concurs naţional interşcolar

0
37

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) anunta lansarea unui concurs national, destinat institutiilor din invatamantul preuniversitar. Pot participa la concurs echipe de elevi si profesori de la scoli si licee din mediul urban si rural. Concursul urmareste sa evidentieze atat cunostintele elevilor despre teoria evolutiei, cat si calitatile creative ale acestora. Miza concursului o reprezinta cinci laboratoare de informatica, formate din cate 27 de calculatoare si laptopuri. Primul termen limita: 11 martie.

Concursul se va derula in perioada 13 februarie – 1 iunie 2012, iar pentru buna desfasurare a acestuia, juriul va fi alcatuit din reprezentanti ai organizatorilor, dar si ai partenerilor: Institutul Geologic al Romaniei, Universitatea din Bucuresti si National Geographic.

Calendarul de desfasurare a Concursului

  • 12 februarie – 11 martie: realizarea machetelor expozitionale si inscrierea scolilor/liceelor participante
  • 12 martie – 22 mai: expunerea materialelor expozitionale in scoli si promovarea lor
  • 13 mai: ultima zi in care scolile pot trimite organizatorilor materialele pentru jurizare
  • 14-20 mai: jurizarea proiectelor
  • 22 mai: De Ziua Mondiala a Diversitatii Biologice, vor fi anuntati castigatorii concursului
  • 1 iunie: Festivitate de premiere

Inca de la infiintarea asociatiei ne-am propus sa derulam proiecte nationale prin care sa promovam gandirea critica si cunoasterea stiintifica. Acest concurs vizeaza incurajarea predarii stiințelor in scoli, tinerii fiind principalul nostru public.” a declarat Atila Nyerges, presedinte ASUR

In calitate de important partener al HP in Romania, ne bucuram sa putem contribui la dotarea scolilor cu echipamente IT, mai ales acum, cand pregatirea in domeniul informaticii reprezinta o cerinta de baza pentru toti tinerii. Am dorit sa sponsorizam acest concurs atat datorita aspectului sau national, cat si faptului ca premiile se vor duce direct catre scoli, acolo unde vor putea fi utilizate spre beneficiul unui numar mare de copii.” a declarat Ion Maican, director general System Plus, sponsorul principal al actiunii.

Startul concursului a fost dat luni, 13 februarie, prin intermediul unei conferinte organizata in cadrul Muzeului de Geologie din Bucuresti. Scolile care vor participa la concurs au sansa de a castiga, pe langa echipamentele IT, carti, reviste si vizite gratuite la Muzeul de Geologie.

La concurs pot participa scoli generale si licee din mediul rural si urban. Fiecare institutie de invatamant participanta poate inscrie in concurs o echipa formata din minim 5 elevi si un profesor. O institutie scolara poate inscrie o singura echipa in concurs. Profesorul  coordonator al fiecarei echipe va completa un formular pentru inscrierea in concurs.

Fiecare echipa va realiza un material expozitional care trebuie sa acopere cel putin urmatoarele subiecte:

  • istoria elaborarii teoriei evolutiei si contributia lui Charles Darwin
  • principalele elemente ale teoriei
  • dovezile stiintifice care o valideaza, atit cele descrise initial de catre Darwin, cat si cele descoperite ulterior
  • descrierea evolutiei omului si a cel putin inca unui organism viu
  • importanta teoriei evolutiei in cadrul biologiei
  • implicatii directe ale teoriei evolutiei in viata de zi cu zi

Detalii despre concurs gasiti pe siteul www.darwinday.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.