Ascendia câştigă grant la EU Social Challenges şi începe colaborarea cu iziBAC – creatorii aplicației care ajută elevii de liceu să ia BAC-ul

0
3
Bucureşti, 13 iunie 2018 – Ascendia, una dintre cele mai importante companii de eLearning din România, câştigă un grant prin programul Orizont 2020 şi începe colaborarea cu iziBAC  – creatorii aplicației care ajută elevii de liceu să ia BAC-ul.

Grant-ul constă în 30.000 € şi un program special de mentorat dedicat dezvoltării pe o perioadă de 6 luni a proiectului, care va fi implementat şi testat cu sprijinul partenerilor locali de la Impact Hub Romania.

Grant-ul a fost câştigat în urma unui apel deschis prin intermediul platformei Social Challenges Innovation Platform (www.socialchallenges.eu), care recompensează companii creatoare de proiecte ce rezolvă probleme sociale şi de mediu din Europa. Selecția a fost efectuată de un juriu compus din 7 experți internaționali (Dario Mazzella, Grupul META, Marina Sarli, Impact Hub, Robert Sanders, Rețeaua europeană BIC, Maria Jo Bustamante, SE Forum, Carolina Arriagada, Cities and Collaboration LTD, Clare Mcgee , Co-fondator al Direct Innovate-NI LTD, Esteban Pelayo, EURADA) şi organizațiile care au promovat provocările sociale pe platformă.

Alex Mălureanu, Co-fondator şi CMO Ascendia, crede că:

„România are nevoie să investească în educație. Credem în parteneriate şi suntem siguri că împreună cu iziBAC putem să realizăm una dintre cele mai importante platforme educaționale de bacalaureat din țară.”

Soluția gândită de Ascendia este o platformă video educațională care ajută elevii de liceu să se pregătească pentru examenul de bacalaureat şi adaugă o dimensiune importantă menită să sprijine proiectul iziBAC din România.

Adrian Stratulat, Co-fondator şi CMO iziBAC, este de părere că:

„Noi credem cu tărie că educația este piatra de temelie pe care o societate este construită. Prea mult timp acest domeniu vital s-a aflat la periferia interesului general; este imperativ să aducem un suflu de modernitate în metodele de învățare, să putem beneficia de avantajele tehnologiei secolului 21. Gamificarea şi digitalizarea educației reprezintă cheia pentru o viziune în care studiul nu mai este o activitate la care elevul este forțat, ci pe care o face de plăcere, din curiozitate și sete de joacă și cunoaștere. Și împreuna cu Ascendia vom face încă un pas spre această viziune – să redăm plăcerea învățatului.”

Proiectul Social Challenges Innovation Platform primește finanțare din programul Orizont 2020 pentru cercetare și inovare în cadrul Acordului de finanțare nerambursabilă numărul 734906. Programul Orizont 2020 este cel mai amplu program de Cercetare și Inovare derulat vreodată de Uniunea Europeană. Este disponibilă o finanțare de 80 de miliarde de euro pe durata a 7 ani (2014-2020),  pe lângă investițiile private pe care această finanțare le va atrage. Aceasta promite mai multe inovații capitale, descoperiri și premiere mondiale, aducând ideile mărețe din laboratoare pe piață.

S.C. ASCENDIA S.A. este prima companie specializată în eLearning din România listată la Bursa de Valori Bucureşti (simbol de tranzacţionare ASC), cu o experienţă de peste 11 ani în crearea de conţinut digital educațional. Pe segmentul de educație digitală pentru copii este cunoscută în special pentru colecția de produse EduTeca şi portalul internațional Dacobots. La nivel de companii, Ascendia oferă propriul LMS (Coffee LMS) și cursuri eLearning bespoke.

Proiectul „Platforma de inovare a provocărilor sociale” primește finanțare din programul Orizont 2020 pentru cercetare și inovare în cadrul Acordului de finanțare nerambursabilă numărul 734906 – Această publicație reflectă doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabilă pentru nicio utilizare a informațiilor conținute.