Cosmin Mălureanu face parte dintre antreprenorii din programul educațional Junior Achievement – Este afacerea mea!

0
3
Cosmin Mălureanu, CEO Ascendia, este unul dintre cei 3 antreprenori care fac parte din programul educațional Junior Achievement România – Este afacerea mea!, care are scopul de a-i învăța pe elevii din ciclul gimnazial ce este un „antreprenor”.

Obiectivul acestui program este de a familiariza elevii cu domeniul antreprenorial, prin prezentarea unor exemple de tineri, din România și alte țări europene, care și-au lansat propriile afaceri pornind de la experiența și cunoștințele acumulate prin participarea la programele JA (Junior Achievement).

Unul dintre acești antreprenori este Cosmin Mălureanu, fondator și director executiv la Ascendia, companie al cărei principal obiect de activitate este dezvoltarea de software educațional. Ascendia este prima companie specializată în dezvoltarea de soluții personalizate de eLearning din România listată la Bursa de Valori Bucureşti (simbol ASC). Cu o experiență de 11 ani în software educațional, Ascendia are în portofoliu 1100 ore de cursuri educaționale și peste 8000 de elemente de eLearning interactive, printre care:

EduTeca.ro – colecție de CD-uri educaționale pentru copii

Dacobots.com – portal educațional pentru copii

Livresq.com – platformă ce integrează un editor de manuale digitale

Timlogo.ro – platformă logopedică digitală

Prin intermediul acestui program, copiii vor învăța care sunt trăsăturile unui antreprenor, vor afla că oricine poate fi antreprenor, apoi vor descoperi abilitățile și capacitățile unor antreprenori români de succes. În final, elevii își vor analiza propriile puncte tari în domeniul antreprenorial și modul în care acestea pot fi puse în practică.

Cu ajutorul activităților introductive în format digital, elevii vor dobândi cunoștințe despre diferite tipuri de antreprenori, vor descoperi cum pot satisface o nevoie, cum pot veni cu idei antreprenoriale noi și, nu în ultimul rând, cum să prezinte aceste idei. Mai mult, aceștia vor desfășura activități practice, care vor contribui la creșterea stimei de sine și încrederea în propriile puteri.

Programul educațional „Este afacerea mea!” este organizat de Junior Achievement România, organizație non-profit, care a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide®, USA și JA Europe. JA este cea mai mare și cea mai dinamică organizație internațională de educație economică și antreprenorială, programele fiind urmate în 39 de țări din Europa și 123 din toată lumea. În România, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din peste 1.400 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri.

Pentru mai multe detalii, intrați pe http://imf.jaromania.org/