Workshop CNIV 2014 – „Istoria învăţământului românesc de informatică”

0
9

La Universitatea din Bucureşti, în 24 octombrie 2014, va avea loc un workshop cu tema „Istoria învăţământului românesc de informatică”. Acesta se va desfăşura în cadrul Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual (CNIV), sub deviza “Calculatorul – mijloc de formare a unei noi viziuni asupra educaţiei, cercetării şi inovării”

Pentru tinerii de astăzi-şi pentru celălalte generaţii, CNIV România a lansat iniţiativa elaborării unor resurse care să explice şi să sintetizeze apariţia ca ştiinţă a informaticii, evoluţia, dezvoltarea şi impactul acesteia asupra societăţii româneşti.

Se va accentua legătura dată de triada SISTEME DE CALCUL-ALGORITMICĂ-PROGRAMARE, şi se vor promova bunele practici în predarea şi învăţarea informaticii, prin noi metode de predare-învăţare, susţinute de noile tehnologii oferite de utilizarea calculatorului în procesul de învăţământ. De asemenea, se va recomanda profesorilor de informatică să utilizeze acele metode şi atitudini-în relaţia cu elevii/studenţii, care să elimine cât mai mult din partea elevilor/studenţilor, învăţarea superficială, neinţelegerile conceptelor moderne ale informaticii. Evenimentul va da ocazia diverşilor actori implicaţi în sistemul de învăţământ, să exprime opinii şi studii cu privire la eficienţa şi performanţa sistemului educaţional românesc, inclusiv cu privire la utilizarea manualelor digitale în procesul de educaţie.

Detalii: http://www.c3.cniv.ro