„Verbs” sau „Hai să vânăm meteoriți!”

0
9

Doi astronauți, Max și sora sa, Jane, învață să conducă o rachetă. Ei vor să devină cei mai buni și să se descurce în orice situație, iar de aceea fac practică de zbor printr-un nor de asteroizi și meteoriți. Pentru a conduce o rachetă spațială, piloții trebuie să stăpânească multe manevre și să fie gata să acționeze rapid în orice moment. Mentorul lor, robotul Derzelis , le atrage atenția asupra părților de vorbire care definesc acțiuni, și anume VERBELE! Ca urmare, în cursul acestei ore de zbor, pe lângă manevrele implicate de condusul printr-un nor de asteroizi, Max și Jane vor face și exerciții de gramatică! Derzelis se va concentra astăzi pe verbele limbii engleze.

Max și Jane sunt gata de acțiune! Tu ce părere ai? Te alături lui Max și Jane în această aventură extraterestră? Dacă da, atunci intră pe portalul educativ Dacobots și pornește la vânătoarea de asteroizi !

În prima parte a lecției, Derzelis le prezintă tinerilor astronauți regulile de conjugare a verbelor la prezent, trecut și viitor. Pentru o bună coordonare în spațiul cosmic, dar și în viața pământeană, tu împreună cu Max și Jane trebuie să înțelegeți cum se face acordul între subiect și predicat.

Verbs - Elearning
E

Ca urmare, în partea a doua, Derzelis vă dă exemple de propoziții cu verbul la infinitiv, iar tu, Max și Jane trebuie să le completați cu verbul la forma corectă, ținând cont de regulile de conjugare și de acordul dintre subiect și predicat. Fiecare propoziție completată corect îi determină pe astronauți să distrugă asteroizi cu armele laser amplasate la bordul navei spațiale. Ce tare!

Verbs - elearning games

În timpul pregătirii teoretice, ați aflat că unele verbe nu respectă regulile obișnuite de conjugare. Derzelis pregătește un test în care amestecă verbe obișnuite cu astfel de verbe neregulate. Mai mult, pentru a vă consolida abilitățile de piloți spațiali, Derzelis programează nava spațială să treacă printr-o zonă în care sunt numai meteoriți (adică asteroizi cu masă mică și viteză foarte mare). Iată o dublă provocare pentru echipa formată împreună cu Max și Jane! Max însă e foarte curajos și se hotărăște să vâneze meteoriții ieșind cu pușca laser înafara navei, pentru mai multă precizie. Atenție, meteoriții sunt foarte rapizi și aveți doar 10 secunde la dispoziție pentru a distruge câte unul. În plus, Derzelis e foarte exigentă și nu tolerează niciun răspuns incorect!

Verbs - elearning games

În final, pentru participarea la exercițiul de gramatică și de vânătoare spațială, vei primi ca premiu un card cu pușca laser a lui Max. De-acum încolo, de fiecare dată când ești gata de acțiune, toate armele verbale și virtuale vor fi la dispoziția ta!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.