Tehnologii, proiecte și inovare în educație la ediția a XIII-a CNIV “Noi tehnologii în educație și cercetare”

0
139

cop-cniv-2015

 

 

Universitatea din Bucureşti organizează a XIII-a ediție a Conferinței Naționale de Învățământ Virtual, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Matematică şi Informatică, la data de 31 octombrie 2015.

 

Organizarea acestui proiect de e-Learning s-a desfășurat, începând cu anul 2003, la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, iar apoi, în parteneriat cu universități de prestigiu din România: Universitatea “Ovidius” Constanţa, Facultatea de Matematică şi Informatică – 2007, 2008; Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” Iaşi, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației – 2009; Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureş, Departamentul de Informatică Medicală – 2010; Universitatea “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică şi Informatică – 2011; Universitatea “Transilvania” Brașov, Facultatea de Matematică şi Informatică – 2012; Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației – 2013, 2014; şi Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Matematică şi Informatică – 2015. Conferința CNIV se desfășoara simultan cu Conferința ICVL (International Conference on Virtual Learning).

 

Organizatorii acestor proiecte mulțumesc întregii comunități formate în jurul acestor proiecte și doresc să continue această implicare în menținerea cadrului deja format ca o adevarată școală de studii și cercetare în domeniul e-Learning, cu impact atât în mediul universitar, cât și asupra mediului preuniversitar, asupra calității învățării.

În fiecare an, în luna octombrie, la fiecare ediție a conferinței de e-Learning, activitățile proiectului au inclus organizarea publicării volumului de lucrări format Print+online (ISSN 1842-4708) la Editura Universităţii din Bucureşti.  Prin finanțare parțială de la Autoritatea Națională de Cercetare Științifică și Inovare (ANCSI) – MECS, din anul 2006,  volumele au fost distribuite gratuit autorilor de articole publicate în urma acceptării lor, cu respectarea exigențelor impuse de Comitetul Știițific al CNIV.

Anual, în medie, s-au primit 110 propuneri de contribuții, din care au fost acceptate un număr de 70, iar în final, după procesul de review au fost publicate 55 de articole având autori, atât din mediul universitar, cât și din mediul preuniversitar: cadre didactice și cercetători din mediul academic, studenți și elevi, cadre didactice din mediul preuniversitar, specialiști din mediul IT și mediul economic, psihologi, pedagogi, specialiști ai organizațiilor educaționale, etc. Au fost premiate articolele de excelență prin diplome și sponsorizări susținute de compania Intel. În acest an s-au primit 121 de propuneri, din care s-au acceptat 89, iar un număr de 50 de articole au fost acceptate spre publicare în volumul de lucrări CNIV,  ce se află în curs de apariție la Editura Universității din București.

Lista de articole și autorii, inclusiv conținutul online al lucrărilor publicate în volum  se află aici: http://c3.cniv.ro/?q=2015/news/22-octombrie-2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.