Tarile din Orientul Mijlociu aloca peste 30 de miliarde de dolari pentru educatie

0
7

SIVECO Romania este deja recunoscuta drept un furnizor important de solutii de eLearning in aceasta regiune.

Recent s-a incheiat in Dubai cea de-a doua editie a Formului "eLearning Excellence in the Middle East", eveniment organizat sub inaltul patronaj al Seicului Nahyan Bin Mubarak Al Nahyan, Ministrul Educatiei din Dubai. Forumul a reunit cei mai importanti experti, practicieni, cercetatori, furnizori de solutii educationale si factori de decizie implicati in proiecte de invatamant in zona Orientului Mijlociu.
 
Cu bugete ce depasesc 30 de miliarde de dolari si strategii fundamentate pe termen lung privind dezvoltarea sistemelor de invatamant, tarile din Orientul Mijlociu reprezinta o piata in plina expansiune. Pentru a aloca eficient bugetele importante destinate educatiei, tarile din Orientul Mijlociu isi selecteaza cu multa exigenta partenerii, in randul companiilor capabile sa implementeze si sa localizeze proiecte complexe destinate eficientizarii sistemelor nationale de invatamant.
 
SIVECO Romania a prezentat in cadrul evenimentului solutia de eLearning AeL si proiectele educationale dezvoltate in regiunea Orientului Mijlociu. Recunoscuta deja la nivel international ca un furnizor important de solutii de eLearning, SIVECO Romania a participat la dezvoltarea primului portal educational national din Emiratele Arabe Unite (EAU). La ora actuala peste 30.000 de elevi si studenti au acces la resursele educationale puse la dispozitie prin intermediul portalului. Proiectul a reprezentat pasii initiali pentru implementarea viziunii pe termen lung a Ministerului Educatiei privind transformarea sistemului de invatamant din Emiratele Arabe Unite.
 
"Recunoasterea internationala de care se bucura compania noastra i-a convins pe reprezentantii Ministerului Educatiei din Emiratele Arabe Unite de valoarea specialistilor din SIVECO Romania. Alaturi de partenerii nostri locali, implementam solutiile de eLearning dezvoltate de SIVECO Romania in proiecte complexe ce inglobeaza mii de ore de munca si rezultate concrete in multe domenii de expertiza" , a declarat Otto Zelch, Line of Business Director in cadrul SIVECO Romania.
 
Urmand strategia nationala de dezvoltare a sistemului de invatamant din EAU, SIVECO Romania dezvolta in cadrul acestui proiect 2.000 de lectii interactive AeL in limba araba si engleza. 
 
In cadrul workshop-urilor organizate la "eLearning Excellence in the Middle East" s-au discutat tendintele pietei educationale globale si regionale. Accentul s-a pus atat pe tehnologiile revolutionare, metodele moderne de pedagogie si management al sistemului educational cat si pe implicatiile sociale, psihologice si culturale relevante pentru dezvoltarea regiunii. In toate aceste domenii, specialistii romani au un cuvant de spus.
 
 
Despre SIVECO Romania
 
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta – OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 17 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.