Take Part Too – runda a 3-a

  0
  12

  Proiectul internaţional Take Part Too îşi deschide porţile pentru înscrierile rundei a 3-a, care se va desfăşura în perioada 23 octombrie- 15 decembrie 2006 pe o platformă virtuală de învăţare. Sunt invitate să participe echipe din liceele din România. Acestea, alături de echipele din Marea Britanie şi Danemarca, vor discuta şi vor lua poziţie în privinţa unor teme de actualitate la nivel european.

  Pentru runda a 3-a a proiectului internaţional Take Part Too, adresăm o invitaţie de participare profesorilor şi elevilor de liceu.

  Înscrierile sunt deschise pentru maxim 10 echipe din România. O echipă va fi formată din 1-2 profesori şi 15-30 elevi din acelaşi liceu. Fiecărei echipe i se va aloca o platformă online în cadrul sitului Take Part Too, unde, împreună cu o echipa din Marea Britanie şi una din Danemarca, vor forma o comunitate de învăţare.

  Scurtă descriere a proiectului TPT

  Take Part Too este un proiect online centrat pe democraţie, comunicare şi negociere.

  Trei clase din trei ţări – Romania, Marea Britanie şi Danemarca – lucrează împreună într-o comunitate, pe o platformă securizată, într-un mediu educaţional virtual.

  Platforma constituie cadrul în care se desfăşoară activităţile – depinde de participanţi să îi dea viaţă şi conţinut prin crearea unei comunităţi active. În comunitate, participanţii formează un Consiliu al Tinerilor, a cărui sarcină este să studieze, să analizeze şi să ia poziţie în privinţa unor dileme care sunt în dezbatere la nivel european în această perioadă. Comisia Europeană cere sfatul Consiliului Tinerilor – acest lucru constituie intriga desfăşurării întregii acţiuni, declanşând cooperarea şi comunicarea în comunitate.

  Dilemele sunt legate de trei teme. Participanţii aleg să lucreze cu una dintre acestea:

  1. Imigranţi, refugiaţi şi minorităţi etnice
  2. Securitate sau libertate în umbra terorismului
  3. Consum şi globalizare

  Licee din România participante în runda a 2-a (martie-mai 2006):

  • Liceul Bilingv George Coşbuc, Bucureşti
  • Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Bucureşti
  • Şcoala Centrală, Bucureşti
  • Colegiul Naţional Cantemir Vodă, Bucureşti
  • Mark Twain International School, Bucureşti

  Mai multe informaţii, precum şi un raport al rundei a 2-a, găsiţi la adresa http://www.tehne.ro/projects/take_part_too.html

  Runda a 3-a

  Runda a 3-a este deschisă pentru 10 echipe din licee sau colegii din România. Condiţii de participare: acces la Internet pentru elevii participanţi (la şcoală sau acasă, cel putin 3-4 ore pe săptămână), cunoaşterea limbii engleze.

  Temele de discuţii se regăsesc pe www.takeparttoo.org, în secţiunea InfoCentre (- o secţiune de documentare preliminară, ca bază pentru dezbaterile de pe forumuri).

  Activităţi în clasă: 1-4 întâlniri (eventual, în laboratorul de informatică) pentru discuţii generale despre participare, cetăţenie, Uniunea Europeană etc. şi pentru înscrierea pe platformă. Ulterior, elevii pot lucra de acasă pentru crearea paginilor personale, discuţii pe forumuri şi crearea articolelor în colaborare cu colegii din celelalte ţări.

  Runda a 3-a va dura aproape două luni, începând cu 23 octombrie 2006. Înscrierile se pot face până pe 18 octombrie.

  Daca doriţi "să luaţi parte" la acest proiect educaţional, împreună cu elevii dvs., sau dacă doriţi mai multe informaţii despre cum se va desfăşura runda a 3-a a acestui proiect, scrieţi un email la olimpius.istrate@tehne.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.