Tabără de cercetaşi AVENTURA

0
9

Tabăra aplicativă de cercetaşi „AVENTURA” a fost realizată de Organizaţia Cercetaşii României,centrul local Corabia, cu finanţarea ANST prin Direcţia pentru Tineret Judeţeană Olt, şi a avut ca scop dezvoltarea abilităţilor personale şi în echipă ale tinerilor cercetaşi într-o lume tot mai puţin altruistă.

Tabăra aplicativă de cercetaşi "AVENTURA"

 

 

 

In perioada 15.08-26.08.2010 a avut loc pe Muntele Mic, jud. Caraş Severin, tabăra aplicativă de cercetaşi "AVENTURA" a fost realizată de Organizaţia Cercetaşii României,centrul local Corabia, cu finanţarea ANST prin Direcţia pentru Tineret Judeţeană Olt.

De aceasta tabăra au beneficiat direct 13 cercetaşi, 2 instructori, diseminarea urmând a se face către 35 cercetaşi cu vârste între 14 şi 35 de ani, membri ai centrului local Corabia.

Acţiunile desfăşurate au avut concurs de provocare, escaladă pe stâncă, tiroliană, dezbatere pe teme ecologice, orientare cu busola. Acestea au valorizat cunoştinţele şi deprinderile despre protecţie şi ecologizare a rezervaţiilor naturale acumulate în activităţile anterioare , dar şi  dezvoltarea personală şi consolidarea spiritului de echipă necesare în activităţile desfăşurate de cercetaşi.

Finanţarea obţinută prin Direcţia pentru Tineret Judeţeană Olt de la  ANST a ajutat la atingerea obiectivelor propuse şi  la vizitarea rezervaţiei naturale Cheile Nerei . O rezervatie mai puţin căutată, şi din acest considerent mai puţin supusă degradării ecologice. Numeroasele minuni ale naturii: cascade, ochiuri de apă, reptile, animale, păsări, se află în simbioză şi cresc împreună .

Experienţa lucrului în echipă, consolidarea relaţiilor a încrederii personale, dar şi în partenerii de echipă au dus la înţelegerea unor valori mai puţin susţinute într-o societate din ce în ce mai puţin dominată de altruism, înţelegere şi acceptare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.