Solutia AeL eContent de la SIVECO Romania a fost recompensata cu Special Award in cadrul competitiei Diskobolos 2009

0
8

Experienta SIVECO Romania in educatia asistata de calculator a primit recent o noua recunoastere. Continutul educational AeL a fost premiat in cadrul competitiei Diskobolos 2009, la categoria „Production”. Competitia Diskobolos este considerata in regiunea sud-est europeana un echivalent al Premiilor Oscar in domeniul IT&C.

Competitia DISKOBOLOS, considerata “Oscarul in domeniul IT&C din regiunea sud-est europeana”, recunoaste cele mai bune solutii de aplicare a tehnologiilor informatiei si comunicatiilor in aproape toate domeniile de activitate. Daca initial competitia, inaugurata in 1994, a fost organizata doar pentru tarile ex-iugoslave, numarul participantilor a crescut de la an la an, astfel ca in 2009 au prezentat proiecte si tari ca Marea Britanie, Germania, Austria, Ungaria, Albania, Cehia, Grecia, Belgia, Romania.
 
Gala de premiere desfasurata la Belgrad a fost organizata de Uniunea Societatilor IT din Serbia (JISA), Camera de Comert si Industrie a Serbieisi Consiliul European al Societatilor de Informatica, precum si de mai multe Camere de Comert Regionale si Asociatii IT.
 
Juriul, format din specialisti din Serbia, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Slovenia si Belgia, a apreciat produsul eContent de la SIVECO Romania ca fiind unul dintre cele mai inovative produse IT din Europa.
 
Cele peste 3.700 de lectii interactive care alcatuiesc biblioteca virtual AeL eContent sunt folosite de 7 milioane de utilizatori din 15.000 de scoli din toata lumea.
 
Cu ajutorul lectiilor AeL, profesorii pot combina stilul traditional de predare cu metode pedagogice moderne, bazate pe utilizarea resurselor IT&C, astfel incat sa creasca motivarea elevilor. Procesul educational devine astfel mai dinamic si intuitiv, elevii fiind stimulati sã experimenteze ceea ce invatã si sã aplice in practicã cunostintele dobandite.
 
“Suntem onorati de acest nou premiu care reconfirma valoarea lectiilor interactive AeL si recomanda SIVECO Romania drept unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de eLearning din Europa. Reforma in educatie este strans legata de folosirea resurselor IT&C, in conditiile in care in urmatorii ani, 90% dintre joburi vor necesita abilitati de lucru cu calculatorul”, a declarat Radu Jugureanu, Director Departament AeL eContent, in cadrul SIVECO Romania.
 
Despre SIVECO Romania
 
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
 
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.