SIVECO Romania a castigat cel mai mare proiect de informatizare din domeniul educatiei din Maroc

0
7

Elevii si profesorii din peste 9.000 de scoli din Maroc vor folosi solutia de eLearning AeL

SIVECO Romania devine incepand cu 2010 principalul furnizor de solutie informatica pentru Ministerul Educatiei Nationale din Regatul Maroc, in cadrul unui program strategic la nivel national de informatizare a educatiei.
 
„Am reusit o performanta deosebita in Maroc, solutiile propuse de SIVECO Romania fiind considerate cele mai performante in 3 proiecte majore lansate de Ministerul Educatiei din aceasta tara: Sistem Informatic Integrat pentru Educatie (program national aplicat in peste 9000 de scoli), Portalul Educatiei „GENIE” si Continut numeric AeL pentru scolile marocane”, a declarat Florian Ciolacu, Vicepresedinte pentru Vanzari Internationale in cadrul SIVECO Romania.
 
In cadrul Programului de Urgenta pentru Reforma in Maroc, SIVECO Romania va implementa in urmatorii trei ani un sistem informatic integrat bazat pe solutia AeL si adaptat cerintelor specifice invatamantului marocan. Acesta va cuprinde – Baza Nationala de Date a Educatiei (BDNE), o componenta unica si integrata destinata colectarii, validarii si consultarii datelor necesare administrarii sistemului educational la toate nivelurile (scoala, inspectorat scolar, minister), care va fi integrata cu o suita de aplicatii pentru managementul institutiilor scolare – AeL School Manager – si pentru desfasurarea proceselor educationale specifice: predare/invatare, evaluare si comunicare – AeL LMS/LCMS.
 
“Experienta SIVECO Romania in implementarea unor programe nationale de informatizare a educatei in Romania, Azerbaijan, Cipru, Moldova, Liban sau Emiratele Arabe Unite a contribuit la castigarea increderii Ministerului Marocan al Educatiei in alegerea solutiei romanesti. Castigarea acestor proiecte creeaza premise pentru o colaborare SIVECO Romania si Ministerul Educatiei din Maroc pentru minim 3 ani, cu o perspectiva de extindere pe parcursul urmatorilor 10 ani, in cadrul programului national de reforma in educatie”,a adaugat Florian Ciolacu.
 
Sistemul de gestionare a politicii educationale va fi unul transparent si controlat, prin managementul unitar al datelor. Solutia furnizata de compania noastra este una integrata si standardizata la nivel national. Fiecare institutie scolara va beneficia de propriul sistem de gestionare a informatiilor referitoare la profesori, elevi, angajati, resurse, iar informatiile vor fi partajate la nivel superior: provincial, regional, national.
 
In prima faza a derularii proiectului va fi instalat sistemul ASM (gestionarea institutiilor scolare pe nivele de studiu, gestionarea rezultatelor scolare, a organigramei, orarelor, programei scolare, a indicatorilor de performanta etc) in 100 de licee, 200 de colegii si 400 de scoli primare din Maroc. De asemenea, sistemul de continut educational (LMS) va fi integrat in 100 de licee si vor fi instruiti 9.400 de utilizatori.
 
Utilizatorii acestui proiect sunt Ministerul Educatiei din Maroc, Secretariatul General, Inspectoratele generale, Directiile centrale, inspectorii, managerii institutiile scolare, profesorii, elevii, parintii, furnizorii de date.
 
SIVECO Romania este deja un nume consacrat la nivel national si international in domeniul IT&C si al solutiilor de eLearning, un exportator important de know-how, ale carei solutii si proiecte au obtinut de-a lungul timpului importante recunoasteri internationale.
 
„Proiectul de informatizare a sistemului educational din Maroc va oferi atat profesorilor, cat si elevilor din mediul preuniversitar posibilitatea de a utiliza cele mai noi metode educationale. Ne bucura ca putem replica in Maroc expertiza dobandita in Romania, in cadrul programului de informatizare a invatamantului romanesc, contribuind astfel la dezvoltarea unui sistem de invatamant modern”, a declarat Alexandru Cosbuc,Director adjunct pentru Vanzari Internationale in cadrul SIVECO Romania.
 
Despre SIVECO Romania
 
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.