Fundatia Oracle pentru Educatie instruieste 70 de profesori pentru a integra tehnologia in programa scolara

0
20

Fundaţia Oracle pentru Educaţie va găzdui peste 70 de profesori din întreaga ţară în cadrul Institutului pentru Studiul Proiectelor, a anunţat compania pe 2 februarie. Acest eveniment de formare are loc la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Bucureşti, în perioada 1-4 februarie 2010.

Institutul de Studiu al Proiectelor (Project Learning Institute) este un program de dezvoltare profesională care îi instruieşte pe profesori cu privire la modul de integrare a tehnologiei, studierii proiectelor şi dezvoltării abilităţilor specifice secolului 21 în programa şcolară. Cursul se bazează pe platforma de învăţare online a OEF, ThinkQuest, unde sunt prezentate exemple de învăţare bazată pe proiecte, ajutând cadrele didactice să elaboreze proiecte în cadrul experienţei de formare.

Profesorii participanţi au realizat şase luni de pregătire online înainte de a participa la evenimentul de formare live din Bucureşti. Pe lângă beneficiile oferite profesorilor şi elevilor, Institutul de Studiu al Proiectelor sprijină Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) în obiectivul său de a adopta învăţarea bazată pe proiecte în şcolile din ţară. Până în prezent peste 700 de profesori au participat la astfel de Institute în Brazilia, Egipt, India, România, Singapore, Africa de Sud şi Statele Unite. ThinkQuest sprijină în prezent 405.000 de elevi şi profesori din 43 de ţări, inclusiv peste 16.700 de elevi şi cadre didactice din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.