Seminarul de prezentare a platformei online pentru e-learning E-docemus

0
144

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București organizează pe 27 noiembrie 2013, la ora 10, (sala 614, etaj 6, sediul FJSC, UB, Bd. Iuliu Maniu, nr. 1-3) la seminarul public de prezentarea a platformei online pentru e-learning E-docemus și a procesului de design și testare a acesteia realizată în cadrul proiectului POSDRU „Universitate pentru viitor în societatea comunicării”.

Obiectivele proiectului sunt realizarea, dezvoltarea, ameliorarea, racordarea la evoluţiile europene şi testarea filierei pentru realizarea calificărilor în învăţământul superior (CIS) şi a curriculelor universitare aferente sectorului informării, comunicării, publicităţii şi relaţiilor publice (licenta şi master) în vederea îmbunătăţirii şi adaptării lor la piaţa muncii.

În cadrul acestui proces de inovare a ofertei educaţionale este prevazută construirea unui sistem de e-learning şi de asigurare a calităţii. Universităţile partenere (Timișoara, Cluj, Iași, Brașov) vor adopta formal programele şi instrumentele didactice multimedia, care au rezultat din proiect, în cadrul propriilor oferte educaţionale, atribuindu-le, prin urmare, un caracter permanent.

Obiectivele specifice sunt:

1. Crearea unei comunităţi de practică pentru descrierea şi actualizarea competenţelor profesionale cerute de piaţa muncii pentru profilele profesionale de: jurnalist, specialist în relaţii publice, specialist în publicitate, specialist în informare şi biblioteconomie.

2. Promovarea inovării în învăţământul superior, prin designul şi testarea programelor de licenţă şi masterat bazate pe competenţe în concordanţă cu metodologia pentru realizarea Cadrului Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior, cu dispozitive europene prevăzute de EQF şi ECVET.

3. Asigurarea dimensiunii transnaţionale a curriculelor universitare (licenţă şi master), realizând colaborări stabile cu universităţi europene de excelenţă.

4. Dezvoltarea şi testarea procedurilor, instrumentelor şi metodelor de evaluare a rezultatelor învăţării (RI) pentru a se asigura certificarea competenţelor dobândite şi a creditelor.

5. Patrimonializarea unui sistem de TIC compus dintr-o platforma online, module multimedia, laboratoare utilate.

6. Asigurarea unei ample oferte de învăţământ superior (IS) concepute pentru a favoriza obţinerea de diplome universitare de către tineri, profesionişti deja angajaţi etc.

7. Formarea personalului universitar atât din punct de vedere metodologic cât şi pentru realizarea şi gestionarea instrumentelor online.

8. Dezvoltarea şi testarea de metodologii, instrumente, criterii şi standarde specifice pentru asigurarea calitatii în IS.

Cei prezenți la eveniment vor primi un certificat de participare la seminarul public de prezentarea a platformei online E-docemus pentru e-learning și a procesului de design și testare a acesteia.

Sursa: Universitatea din Bucuresti (http://media.unibuc.ro/stiri-din-universitate/seminarul-de-prezentare-a-platformei-online-pentru-e-learning-e-docemus)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.