Schimbare notabilă ghid PNRR universități

0
70

Universitățile pot cere mai mulți bani pentru software educațional.

Au mai rămas 4 zile (termen limită: 17.06.2022) pentru depunerea proiectelor pentru PNRR universități. Ghidul nou, publicat pe 09.06.2022, vine cu o schimbare importantă:

Bugetul maximal pentru aplicații informatice, licente software, cheltuieli cu servicii IT, dezvoltare/actualizare aplicatii, etc (deci ce tine de software) a urcat de la max 10% în varianta inițală a ghidului, la max 25% acum. 

În acest context, lansăm 4 recomandări pentru a completa cererea cu software și servicii utile:

  1. Platforma LMS –  pentru formarea profesorilor

Platforma se încadrează în secțiunea Eligibilitatea investiției la:”3.2.A. Proiecte de infrastructură digitală pentru modernizarea, extinderea, consolidarea unui departament/ centru/ laborator de cercetare existente în cadrul universității, însoțite de achiziționarea de noi instrumente şi echipamente, … pentru introducerea metodelor inovative digitale de predare-învățare.”

  • pentru formare tip asincron;
  • obligatoriu trebuie să înțeleagă cursuri tip SCORM.
  1. Instrument de creare de cursuri eLearning (authoring tool)

Se încadrează în secțiunea Eligibilitatea investiției la:”3.2.A. Proiecte de infrastructură digitală pentru modernizarea, extinderea, consolidarea unui departament/ centru/ laborator de cercetare existente în cadrul universității, însoțite de achiziționarea de noi instrumente şi echipamente, … pentru introducerea metodelor inovative digitale de predare-învățare.”

Instrumentul este pentru crearea de cursuri digitale (elearning) la standarde internaționale (inserare de elemente interactive, imagini, video,generare voce în limba română și multe altele). 

  • obligatoriu sa poată să creeze cursuri tip SCORM ca să funcționeze cu platforma LMS.
  1. Servicii de conversie cursuri din format clasic în format digital

Serviciile de acest tip se încadrează în secțiunea Eligibilitatea investiției la:”3.2.A. Proiecte de infrastructură digitală pentru modernizarea, extinderea, consolidarea unui departament/ centru/ laborator de cercetare existente în cadrul universității, însoțite de achiziționarea de noi instrumente şi echipamente, … pentru introducerea metodelor inovative digitale de predare-învățare.”

Implica conversia cursurilor clasice din cadrul universității către format 100% digital interactiv, format ce poate fi vizualizat pe orice dispozitiv.

  1. Servicii informatice de creare de module de curs noi

Presupune crearea de cursuri elearning, de la zero, pe teme de actualitati, de exemplu: Smart Cities, Blockchain, Inteligenta Artificiala, etc.

Serviciile se încadrează tot în secțiunea Eligibilitatea investiției la: ”3.2.A. Proiecte de infrastructură digitală pentru modernizarea, extinderea, consolidarea unui departament/ centru/ laborator de cercetare existente în cadrul universității, însoțite de achiziționarea de noi instrumente şi echipamente, … pentru introducerea metodelor inovative digitale de predare-învățare.”

Dacă aveți nevoie de ajutor sau aveți neclarități legate de software-uri/servicii ce pot fi incluse, ne puteti contacta direct la editor@elearning.ro