Universitățile pot cere mai mulți bani pentru software educațional.
Au mai rămas 4 zile (termen limită: 17.06.2022) pentru depunerea proiectelor pentru PNRR universități. Ghidul nou, publicat pe 09.06.2022, vine cu o schimbare importantă:
Bugetul maximal pentru aplicații informatice, licente software, cheltuieli cu servicii IT, dezvoltare/actualizare aplicatii, etc (deci ce tine de software) a urcat de la max 10% în varianta inițală a ghidului, la max 25% acum.
În acest context, lansăm 4 recomandări pentru a completa cererea cu software și servicii utile:
- Platforma LMS – pentru formarea profesorilor
Platforma se încadrează în secțiunea Eligibilitatea investiției la:”3.2.A. Proiecte de infrastructură digitală pentru modernizarea, extinderea, consolidarea unui departament/ centru/ laborator de cercetare existente în cadrul universității, însoțite de achiziționarea de noi instrumente şi echipamente, … pentru introducerea metodelor inovative digitale de predare-învățare.”
- pentru formare tip asincron;
- obligatoriu trebuie să înțeleagă cursuri tip SCORM.
- Instrument de creare de cursuri eLearning (authoring tool)
Se încadrează în secțiunea Eligibilitatea investiției la:”3.2.A. Proiecte de infrastructură digitală pentru modernizarea, extinderea, consolidarea unui departament/ centru/ laborator de cercetare existente în cadrul universității, însoțite de achiziționarea de noi instrumente şi echipamente, … pentru introducerea metodelor inovative digitale de predare-învățare.”
Instrumentul este pentru crearea de cursuri digitale (elearning) la standarde internaționale (inserare de elemente interactive, imagini, video,generare voce în limba română și multe altele).
- obligatoriu sa poată să creeze cursuri tip SCORM ca să funcționeze cu platforma LMS.
- Servicii de conversie cursuri din format clasic în format digital
Serviciile de acest tip se încadrează în secțiunea Eligibilitatea investiției la:”3.2.A. Proiecte de infrastructură digitală pentru modernizarea, extinderea, consolidarea unui departament/ centru/ laborator de cercetare existente în cadrul universității, însoțite de achiziționarea de noi instrumente şi echipamente, … pentru introducerea metodelor inovative digitale de predare-învățare.”
Implica conversia cursurilor clasice din cadrul universității către format 100% digital interactiv, format ce poate fi vizualizat pe orice dispozitiv.
- Servicii informatice de creare de module de curs noi
Presupune crearea de cursuri elearning, de la zero, pe teme de actualitati, de exemplu: Smart Cities, Blockchain, Inteligenta Artificiala, etc.
Serviciile se încadrează tot în secțiunea Eligibilitatea investiției la: ”3.2.A. Proiecte de infrastructură digitală pentru modernizarea, extinderea, consolidarea unui departament/ centru/ laborator de cercetare existente în cadrul universității, însoțite de achiziționarea de noi instrumente şi echipamente, … pentru introducerea metodelor inovative digitale de predare-învățare.”
Dacă aveți nevoie de ajutor sau aveți neclarități legate de software-uri/servicii ce pot fi incluse, ne puteti contacta direct la editor@elearning.ro