Dezvoltarea de cursuri eLearning personalizate pentru sectorul financiar 

0
7

Ghidul pentru începători

Fiind o vedetă în sine, serviciile financiare sunt una dintre primele industrii care au îmbrățișat elearning. Ca urmare, acest sector are o rată ridicată și o cultură de adoptare a noilor tehnologii aplicate în procesul de formare.

Datorită seriozității cu care sunt tratate, inițiativele de eLearning pentru sectorul financiar au un impact și o adoptare considerabil mai mari, deoarece publicul țintă al acestei industrii este unul dintre cei mai exigenți când vine vorba de educație și formare.

Cele mai multe cursuri elearning dezvoltate pentru domeniul financiar sunt din următoarele categorii:

  • Compliance
  • Onboarding
  • Soft Skills training
  • Process training 
  • Product training 
  • Cybersecurity 

Chiar dacă această industrie a acceptat pe deplin elearning-ul, cursurile de elearning pentru sectorul financiar sunt în mare parte legate de compliance, fiind și pe prima poziție în lista noastră. Conținutul eLearning trebuie să fie mereu actualizat, deoarece legile și reglementările se schimbă tot timpul. Așadar, conformitatea (compliance) este cea mai evidentă nevoie pentru eLearning aplicată în sectorul financiar. 

Cursurile realizate pentru a face onboarding noilor angajați îi pot ajuta pe aceștia să se familiarizeze rapid cu cultura, valorile, așteptările, produsele, serviciile și procesele actuale ale companiei. În contextul în care extrem de mulți angajați părăsesc în primul an de la angajare compania, este cu atât mai important să existe aceste cursuri.

Pregătirea în soft skills este esențială acum mai mult ca niciodată. Sectorul financiar este supus unei presiuni constante pentru a fi mai centrat pe client. eLearning îi poate ajuta pe angajați să își îmbunătățească abilitățile de comunicare, de lucru în echipă și de gestionare a conflictelor. Relația cu clienți ajută puternic la construirea încrederii dintre companie și client.

Cursurile de formare privind procesele interne (process training) pot ajuta angajații să înțeleagă procesele complexe din companie pe măsură ce acestea evoluează. 

Cursurile de formare pentru produse (product training) sunt foarte relevante în prezent, deoarece educă angajații mai rapid atunci când trebuie acoperite mai multe zone geografice. 

Formarea în domeniul securității cibernetice (cybersecurity) ar trebui să fie acum obligatorie și devine rapid cu siguranță obligatorie, în contextul amenințărilor digitale organizate. Formare în domeniul securității cibernetice nu este ceva doar pentru departamentul IT, ci pentru toți angjații din companie.

Ca profil, organizațiile de servicii financiare trebuie să fie agile și adaptabile la schimbare pentru a supraviețui. În acest context caută mereu modalități de a avea un avantaj competitiv, iar eLearning-ul le oferă acest lucru, pe termen lung.

În concluzie, eLearning este o parte importantă a formării pentru sectorul financiar. Acesta poate ajuta angajații să rămână la curent cu ce se întâmplă în companie, să îmbunătățească serviciile pentru clienți și să crească productivitatea. Atunci când este utilizat corect și nu doar ceva bifat de pe o listă, eLearning-ul poate fi un instrument puternic pentru a crea schimbări reale în bine în companie.