Profesorii vor avea la dispozitie materiale video pentru a-si sustine orele de curs

0
9

Beneficiarii proiectului EduTubePlus, in care SIVECO Romania este partener, sunt elevii din scoli si licee

V-ati gandit cat de atractive ar deveni orele de clasa daca materiile predate de profesori ar fi sustinute de filme?
 
Proiectul EduTubePlus le aduce elevilor un nou concept pentru prezentarea lectiilor, bazat pe o biblioteca multiculturala europeana cu produse video educationale si pe o platforma on-line pentru publicarea, incarcarea, schimbul si managementul materialelor video.
 
Acestea se vor adauga altor servicii electronice destinate utilizarii Bibliotecii EduTubePlus in clasa – suport pentru crearea on-line a activitatilor pedagogice de tip video si pentru traducerea on-line a materialelor video si educationale.
 
“Proiectul EduTubePlus faciliteaza utilizarea si schimbul de mii de materiale video digitale scolare furnizate de producatorii video si TV educationale, dar si de materiale video generate de elevi si profesori, cu scopul de a veni in intampinarea necesitatilor de invatare si a practicilor inovative la nivelul scolii. Dorim ca elevii din mediu preuniversitar sa beneficieze de un serviciu electronic atractiv, bazat pe programa scolara si care respecta cerintele pedagogice si stiintifice,” a declarat Delia Oprea, coordonator proiect din partea SIVECO Romania.
 
Proiectul EduTubePlus este co-finantat de catre programul comunitar eContentPlus al Comisiei Europene.
 
Partenerii proiectului din care face parte SIVECO Romania sunt 16 organizatii europene si companii – Research Academic Computer Technology Institut, Grecia (coordonator de proiect); Lesite TV G.I.E., Franta; Ministerul Educatiei Nationale si Afacerilor Religioase, Grecia; Universidad National de Educacion a Distancia, Spania; Companhia De Ideias Anonimas – Comunicacao Social LDA., Portugalia; RAI-Radiotelevisione Italiana Spa, Italia; Education Highway Innovationsyentrum Fuer Schule Und Neue Technologie GMBH., Austria; Educentrum VZW, Belgia; Klett Lernen Und Information GMBH., Germania; University of Hull, Marea Britanie; Reseau Menon G.E.I.E., Belgia; Centro Para El Desarrollo De Las Telecomunicaciones De Castilla Y Leon, Spania; Atit BVBA., Belgia; Jyvaskylan Yliopisto, Finlanda; Fondazione Maddalena Di Canossa, Italia; Szamalk Oktatasi Es Informatikai Zartkoruen Mukodo Resvenytarsasag, Ungaria.
 
Proiectul este co-finantat prin programul eContentPlus al Comisiei Europene, contract: ECP-2007-EDU-427003, avand un buget de 4.600.000 Euro, co-finantat 50% de catre Comisia Europeana.
 
Mai multe informatii gasiti pe site-ulhttp://www.edutubeplus.info/
 
 
Despre SIVECO Romania
 
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
 
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.