Profesorii din judeţul Ilfov doresc diversificarea şi sporirea numărului de lecţii AeL pentru învăţământul primar şi gimnazial

  0
  5

  Situaţia statistică a utilizării sistemului AeL în unităţile şcolare ilfovene este foarte încurajatoare, atât în ceea ce priveşte interesul manifestat de elevi, cât şi referitor la implicarea cadrelor didactice şi directorilor de instituţii de învăţământ. În plus, profesorii din Ilfov şi-au exprimat interesul pentru noi lecţii pe calculator şi pentru participarea la programele de formare Iniţiere IT, Utilizare AeL, IntelTeach.

  Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ilfov a organizat recent, la Casa Corpului Didactic, o întâlnire care a avut ca temă principală de dezbatere "Nivelul de utilizare a soluţiei AeL în învăţământul ilfovean".

  În cadrul acestei reuniuni s-au prezentat aplicaţii interdisciplinare AeL demonstrative şi au avut loc dezbateri legate de prezentările susţinute. Nota comună a punctelor de vedere comunicate de profesorii din judeţ a fost necesitatea diversificării şi sporirii numărului de lecţii pentru învăţământul primar şi gimnazial.

  Nevoia de instruire continuă s-a remarcat prin numărul tot mai mare de cadre didactice care doresc să se înscrie la cursul de Iniţiere IT şi Utilizare Ael. În acest scop, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ilfov şi-a manifestat interesul de a certifica noi instructori.

  De asemenea, profesorii ilfoveni au fost extrem de receptivi la prezentarea proiectului IntelTeach, acesta oferindu-le şansa obţinerii unei acreditări suplimentare.

  Accesul la acest program îi va ajuta pe profesorii români să îşi dezvolte abilităţile de predare cu ajutorul instrumentelor informatice, să se familiarizeze cu managementul de proiecte educaţionale, să se apropie de elevi, concentrându-se pe nevoile şi aşteptările acestora.  Partenerul local pentru implementarea proiectului IntelTeach în sistemul de învăţământ românesc este SIVECO Romania.

  Situatia statistică a utilizării sistemului AeL în unităţile scolare ilfovene prezintă rezultate foarte încurajatoare, atât în ceea ce priveşte interesul manifestat de elevi pentru acest instrument de învăţare, cât şi referitor la implicarea profesorilor, a directorilor instituţiilor de învăţământ şi a altor persoane din domeniul educaţional.

  Despre AeL

  AeL este coloana vertebrală a programului SEI, ce asigură suport pentru managementul şcolii şi al structurilor din subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării (la nivel judeţean şi central), în agregarea datelor statistice şi luarea deciziilor. Sistem Educaţional Informatizat (SEI) este un program complex iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEdC), al cărui obiectiv de bază îl reprezintă susţinerea procesului de predare-învăţare în învăţământul preuniversitar cu sisteme informatice de ultimă oră.

  Despre SIVECO Romania

  Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO Romania SA este cea mai importantă firmă producătoare de software din România, asigurând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. Între acţionarii SIVECO Romania se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
  SIVECO Romania deţine poziţii de top pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi de servicii IT. Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente de e-business, eLearning şi e-Health, execută proiecte informatice majore, dezvoltă la cerere soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrate cu alte sisteme.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.